Kuldsed koolilõpetajad hindavad valikuvõimalust

Copy
Toila gümnaasiumi abiturient Merily Arus ja Jõhvi gümnaasiumi lõpetaja Marily Lätt leidsid endale kõige sobivama kooli kodust eemal ega kahetse oma valikut. "Kellele sobib rahulikum keskkond, kellele moodulite süsteem. Oluline on, et kõik saaksid oma leida," arvas Merily.
Toila gümnaasiumi abiturient Merily Arus ja Jõhvi gümnaasiumi lõpetaja Marily Lätt leidsid endale kõige sobivama kooli kodust eemal ega kahetse oma valikut. "Kellele sobib rahulikum keskkond, kellele moodulite süsteem. Oluline on, et kõik saaksid oma leida," arvas Merily. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Merily Arus ja Marily Lätt on kuldmedaliga lõpetajad, kes leidsid endale kõige sobivama kooli kodust eemal ega kahetse igapäevast sõitmist. Nende näitel võib öelda, et talendid ei vaata ainult Ida-Virumaalt kaugemale, vaid õpiränne toimub ka maakonna sees.

Marily Lätt lõpetas põhikooli Narva eesti gümnaasiumis, aga otsustas haridusteed jätkata Jõhvis. Valiku peamine põhjus oli, et teda huvitas meditsiin ning Jõhvi gümnaasium pakub meditsiini ja keemia moodulit. Oma osa oli ka sellel, et Narva koolimaja hakati renoveerima ning osa gümnaasiumiajast tulnuks asenduspinnal veeta. "Kolisin oma vanavanemate juurde Mäetagusele ja hakkasin sealt Jõhvis koolis käima."

Merily Arus vahetas haridusasutust juba põhikooli ajal, liikudes Jõhvist Toilasse.

Tagasi üles