Pargi keskuse ees peeti kinni stardipüstoliga mees

Põhjarannik
Copy
Stardipüstol. Foto on illustratiivne.
Stardipüstol. Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Neljapäeval kella 18 paiku sai politsei teate, et Jõhvis Pargi keskuse ees istub pingil mees, kellel käes relvataoline ese. Politsei reageeris infole suurte jõududega. Joobes mees peeti kinni, ta tunnistas, et oli avalikus kohas tõepoolest oma stardipüstolit näppinud. Stardipüstol võeti hoiule ning mehe suhtes alustati menetlust.

Jõhvi politseijaoskonna välijuht Heiki Lindus ütles, et politsei reageerib relvaga sündmustele alati suurte jõududega ning resoluutselt, kuna visuaalselt ei ole võimalik eristada, kas tegemist on relvataolise eseme või tapva relvaga. "Lähtume alati sellest, et inimese käes võib olla tulirelv, ja meie peamine eesmärk on relvaga vehkija võimalikult kiiresti kahjutuks teha," sõnas ta.

Viimati toimus Ida-Virumaal traagiline intsident stardipüstoliga 8. juuni õhtul Toilas Oru pargis, kus pargipingil istunud mees hirmutas sellega möödakäijaid. Juhtumile reageeris politsei kiirreageerimisüksus ning kui mees ei allunud politsei korraldusele relv maha panna, vaid püüdis seda suunata politseinike poole, avas politsei tule ning mees sai raskelt rindu haavata.

Tagasi üles