Venelaste õhupall on juba kaks nädalat Eestis toimuvat luuranud

Ilja Smirnov
Copy
Pidustuste ajal Peetri platsil seisnud üks liitlaste tankidest oli suunanud oma kahuritoru otse venelaste luureaerostaadi poole, mis paistis selgelt kätte Narva raekoja torni kohal.
Pidustuste ajal Peetri platsil seisnud üks liitlaste tankidest oli suunanud oma kahuritoru otse venelaste luureaerostaadi poole, mis paistis selgelt kätte Narva raekoja torni kohal. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Vene piirivalve lennutas juuni keskel õhku luureõhupalli, mis on trossiga maa külge kinnitatud ning jälgis Eestis toimuvat pingsalt ka võidupüha paraadi ajal.

Luureõhupalli märgati Narva piiri kohal hõljumas esimest korda 15. mail. Seejärel ta küll kadus, küll ilmus taas mitmel korral. Samasuguseid uudiseid tuli samal ajal ka Soome-Vene piirilt.

23. juunil, kui Narva võõrustas kaitseliidu võidupüha paraadi ning hulgaliselt kõrgeid külalisi, samuti paraadi peaproovi ajal rippus aerostaat stabiilselt piiri kohal. Seda oli hästi näha ka Peetri platsilt, kus marssisid kaitseväelased, kaitseliitlased, politseinikud, päästjad ja teised vormikandjad.

Tagasi üles