Järjekord Narva piiril püsib, linnapea sõnul kriisi pole

Ilja Smirnov
Copy
Inimeste järjekord piirisillal. Piiriületus Eestist Venemaale suundudes võib siin praegu aega võtta kuni kaheksa tundi. Piiriületus Eestisse aga võib kesta kolm ja enam tundi. Autosid ei võta Ivangorodi piiripunkt vastu alates tänavu veebruarist seal toimuvate remonditööde tõttu.
Inimeste järjekord piirisillal. Piiriületus Eestist Venemaale suundudes võib siin praegu aega võtta kuni kaheksa tundi. Piiriületus Eestisse aga võib kesta kolm ja enam tundi. Autosid ei võta Ivangorodi piiripunkt vastu alates tänavu veebruarist seal toimuvate remonditööde tõttu. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Nii Narva piiripunkti ukse ees, piirisillal kui Venemaa-poolsel kaldal püsib Venemaale pääsu ootavatest inimestest järjekord, kus piiriületajad peavad Venemaa piirivalvurite aeglase töö tõttu tundide kaupa ootama.

1. juuli keskpäeval oli Narvas Peetri platsil järjekorras paarkümmend inimest, kuid piirisilla jalakäijate tsoon enne Ivangorodi piiripunkti oli inimestest tulvil.

Narva linnapea Jaan Toots ütles olukorda piiril kommenteerides, et ei pea seda erakorraliseks olukorraks. "Leian, et kriisi meil piiril pole, toimub tavapärane piiriületus," lausus ta.

Tagasi üles