Kelmid on Narvas raha väljapetmiseks kasutusse võtnud vana nõksu

Põhjarannik
Copy
Raha. Pilt on illustratiivne.
Raha. Pilt on illustratiivne. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Ida-Virumaal tegutsevad kelmid on inimestelt raha väljapetmiseks meelde tuletanud aastatetaguse nõksu, kus ohvrite hanitamiseks tuuakse mängu lähedased.

1. juulil helistasid kelmid Narvas elavale naisele ja väitsid, et tema tütar põhjustas liiklusõnnetuse, mille tõttu sai teine liikleja viga. Kelmid veensid naist sularaha välja võtma ja neile üle andma, mida naine ka tegi. Kelmusega tekitatud kahju on üle 15 000 euro.

2. juulil helistasid kelmid Narvas elavale naisele ja väitsid, et tema lapselaps põhjustas liiklusõnnetuse, mille tõttu sai teine liikleja viga. Kelmid veensid naist sularaha välja võtma ja neile üle andma, mida naine ka tegi. Kelmusega tekitatud kahju on 1750 eurot.

2. juulil helistasid kelmid Narvas elavale naisele ja väitsid, et tema sugulane põhjustas välismaal liiklusõnnetuse, mille tõttu sai teine liikleja viga. Kelmid veensid naist sularaha välja võtma ja neile üle andma, mida naine ka tegi. Kelmusega tekitatud kahju on peaaegu 10 000 eurot.

Seda nõksu, kus inimesi veendakse raha loovutama, kuna nende lähedane olevat sooritanud kannatanuga õnnetuse, mis vajab rahalist hüvitist, kasutasid kelmid Ida-Virumaal mitu aastat tagasi. Toona oli peamiselt tegu Leedu päritolu kurjategijatega, kelle politsei lõpuks ka tabas.

Tagasi üles