Kohtla-Järvele on kavas ehitada nüüdisaegne kardisõidukeskus (2)

Copy
Uus kardirada on kavas rajada ligemale 40 aastat tagasi ehitatud kardiraja asemele. Sinna lähedusse kerkis eelmisel aastal uus politsei- ja päästemaja.
Uus kardirada on kavas rajada ligemale 40 aastat tagasi ehitatud kardiraja asemele. Sinna lähedusse kerkis eelmisel aastal uus politsei- ja päästemaja. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järvele vanalinna serva on kavas rajada ligemale kaks miljonit eurot maksev nüüdisaegne kardisõidukeskus, mis sobiks nii treeninguteks kui rahvusvahelisteks võistlusteks, aga pakuks ka kõigile huvilistele võimalust hobi korras kardiga sõitmas käia.

Rada on plaanis rajada endise turu lähedusse ligemale 40 aastat tagasi rajatud kardiraja asukohta, kus aga pärast selle valmimist toimusid teadaolevalt vaid üksikud võistlused ja mis praeguseks on amortiseerunud. Praegune asfaltkate on kavas üles võtta ja ehitada selle asemele uus 1,2 km pikkune ring. Raja äärde on kavas paigutada kümme konteinerhoonet kartide hoidmiseks ja riietusruumideks. Kavas on soetada paarkümmend uut elektri jõul liikuvat karti, mida selle ala harrastajad saaksid sõitmiseks üürida. Kardimootorite laadimiseks pannakse kardiraja lähedale üles päikesejaam.

Virumaa on valge laik Eesti kardikaardil

Tagasi üles