Kohtla-Järve promenaadifestival seob kokku muusika ja kunsti

Copy
India tantsude stuudio Amrita.
India tantsude stuudio Amrita. Foto: Erakogu

Laupäeval, 13. juulil kell 16 Kohtla-Järve rahvapargis algav neljas promenaadifestival "Muusika vee peal" pakub meelelahutust ja muusikat igale vanusele ja maitsele.

Muusika kõlab laupäeval pargi eri nurkades kella kaheni öösel. Festivalist võtavad osa nii kohalikud loomekollektiivid kui ka külalised pealinnast ja välismaaltki.

"Ootame külla Gruusia ja Moldova suursaadikut, Korea saatkonna esimest sekretäri, Tšehhi, Põhja-Makedoonia ja Hiina saatkonna esindajaid," rääkis Kohtla-Järve kultuurikeskuse direktor Svetlana Korotkova. "Kes tuleb lihtsalt vaatama, kes osalema. Meie majas on juba avatud näitused, mille on välja pannud Tšehhi ja Rumeenia suursaatkond."

Hiinlased tutvustavad oma telgis kalligraafiakunsti ja korraldavad rahvuslikke mänge. Esimest korda seatakse sisse spetsiaalne idamaiste tantsude ala, kus saab näha nii stiliseeritud tantse Ida-Viru tantsijate esituses kui ka klassikalisi India tantse − külla tuleb India tantsude stuudio Amrita.

Ameerika pianist ja helilooja Michael Bulychev-Okser on veemuusikafestivaliks kokku pannud spetsiaalse kava.
Ameerika pianist ja helilooja Michael Bulychev-Okser on veemuusikafestivaliks kokku pannud spetsiaalse kava. Foto: Siim Vahur

Pealaval mitu kontserti

Kell 16 esineb Kohtla-Järve kultuurikeskuse juures Kohtla-Järve linnaorkester dirigent Aleksander Saveljevi juhatusel.

Festival avatakse kell 18 pargijärve saarel ning siis saab XXVI suvefestivali "7 linna muusika" raames kuulata tšellokvarteti C-Jam kontserti.

Kell 19.15 annab tunnipikkuse kontserdi maailmakuulus Ameerika pianist, helilooja ja produtsent Michael Bulychev-Okser. Ta on veemuusikafestivali puhuks kokku pannud eriprogrammi, kus kõlavad Arensky-Siloti, Liszti, Raveli jt veega seotud teosed.

Kell 20.15 kõlaval Narva sümfooniaorkestri kontserdil "Läbi ajastute ja stiilide" astuvad üles Maria Elonen (flööt), Kerit Ilves (klarnet) ja Kirill Ogorodnikov (kitarr).

Kohal ka tsiklimehed ja käsitöölised

Kohtla-Järve motoklubi East Riders tsiklimehed on tänavu osalenud kõikidel tänavaüritustel ega jää selgi festivalil pealtvaatajaks: nad sõidutavad soovijaid mootorratastega, küpsetavad šašlõkki ning panevad püsti telgi, kus huvilised saavad mootorratta seljas pilti teha. Üks meeskonna liidritest, muusik Aleksandr Kurnossov võtab kätte kitarri, et täita motonurgake oma muusikaga.

Traditsiooniline käsitöölaat tõotab tänavu tulla tavapärasest suurejoonelisem − 11 käsitöömeistrit on end juba registreerinud ning see nimekiri üha täieneb.

Lastele avatakse suur lõbustuste ala, ettevalmistamisel on mitmesugused fotoalad.

Muusikafestivali lõpetab vabaõhudisko, kus muusikat mängivad DJd Deam ja Andrus Kuzmin. Tantsuõhtu kestab kella kaheni öösel.

Korraldajad ootavad vabatahtlikke appi

Ettevalmistused festivaliks on täies hoos. Korraldajatel on põnevaid ideid nii pargi enda kui ka järvepinna kujundamiseks, ent napib töökäsi, et neid kõiki ellu viia.

"Pingutame selle nimel, et festivalikülalised saaksid uusi ja unustamatuid muusikalisi muljeid, sestap oleks meil hea meel, kui vabatahtlikud oleksid valmis meile appi tulema. Huvilised võivad helistada telefonil 336 6162," sõnas Svetlana Korotkova.

Tagasi üles