Narva linnavalitsusel soovitatakse kokkuhoiuks saata töötajad kodukontorisse ja juua kraanivett

Copy
Narva linnavalitsuse hoone.
Narva linnavalitsuse hoone. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva linna arenduse ja ökonoomika amet tegi linnavalitsusele ettepaneku raha kokkuhoiu huvides suunata ametnikke rohkem kodus töötama, et hoida kokku kommunaalkulusid linnavalitsuses.

"Pandeemia (COVID-19) ajal ameti töötajad töötasid kodukontoris (välja arvatud turismiinfokeskuse töötajad). Ameti töö tulemusi see ei mõjutanud. Linnavalitsuse kulude kokkuhoiuks saab üks päev nädalas (reedeti) töötada kodukontorites, mis võimaldab säästa Peetri 1, 3, 5 kommunaalkulusid," seisab ameti ettepanekus. Samas öeldakse, et talveperioodil võiks reedel, laupäeval ja pühapäeval linnaasutustes küte olla välja lülitatud või töötada säästurežiimis.

Samuti näeb amet kokkuhoiuvõimalusi selles, kui vähendada ametnikele ostetavat joogivett ning kasutada rohkem kraanivett. Ka saaks kokkuhoidu, kui nädalavahetusel elektriseadmed lahti ühendada, vähendada printerite arvu, lõpetada kirjade saatmise leping Omnivaga ning vähendada asjaajamist paberkandjal. Samuti soovitatakse vähendada juriidiliste teenuste sisseostmist ning hangete ettevalmistamiseks palgata pädev jurist.

Tagasi üles