Narva linnapea küsib Aleksandri kirikule valitsuselt raha juba kolmandat korda

Copy
Narva Aleksandri kirikus on tehtud hädavajalikud tööd, et selle lagunemine peatada, kuid hinnanguliselt on selle kordategemiseks vaja veel umbes 10 miljonit eurot.
Narva Aleksandri kirikus on tehtud hädavajalikud tööd, et selle lagunemine peatada, kuid hinnanguliselt on selle kordategemiseks vaja veel umbes 10 miljonit eurot. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva linnapea Jaan Toots saatis peaminister Kristen Michalile kirja, kus küsib valitsuselt 3,5 miljonit eurot Aleksandri suurkiriku taastamistöödeks.

Selle nädala teisipäeval peaministrile läkitatud kirjas teatas Toots, et kuna tegemist on nii siseministeeriumi kui ka kultuuriministeeriumi pädevuses oleva küsimusega, siis peab ta tähtsaks tõstatada kiriku taastamise küsimus just valitsuse ees.

"Narva Aleksandri suurkirik on riikliku märgilise tähtsuse ja ajaloolise väärtusega objekt, mille renoveerimisega lisanduksid kirikuhoonele üldkultuurilised funktsioonid ja avalik kasutus. Pööran tähelepanu sellele, et ettepanek rajada kirikusse esinduslik ja rahvusvahelise tähtsusega kontserdisaal ootab elluviimist üle 20 aasta. Aleksandri kiriku suurepärase akustikaga kuppelsaal võiks renoveerimise tulemusel muutuda üle 900kohaliseks kirikuks-kontserdisaaliks," kirjutas Narva meer peaministrile.

Tagasi üles