Meedia suvekool Toilas arendab kriitilist mõtlemist

Copy
Meedia suvekooli avalikus arutelus osaleb ka tuntud ajuteadlane Jaan Aru, kes juulis esines Toila valla noortevolikogu kutsel mobiilse noortekeskuse juures.
Meedia suvekooli avalikus arutelus osaleb ka tuntud ajuteadlane Jaan Aru, kes juulis esines Toila valla noortevolikogu kutsel mobiilse noortekeskuse juures. Foto: Sirle Sommer-Kalda / Põhjarannik

22.-24. augustini toimub Toila SPA hotellis meediakirjaoskuse suvekool, kus tuleb jutuks nii propaganda, sotsiaalmeedia kui ka tehisaru mõju.

Suvekool arendab meediakirjaoskust ja selle sihtrühm on õpetajad, vabaühenduste liikmed, kogukonna liidrid, ametnikud ning noored peamiselt Ida-Virumaalt ja Harjumaalt.

Suvekooli põhiteemadeks on desinformatsioon, propaganda, kriitiline mõtlemine, allikate analüüs ja tehisintellekt. Kohapeal õpitakse artikleid, videoid ja digivahendeid looma ning oma meediakäitumist, eelkõige sotsiaalmeedia kasutamise harjumusi analüüsima.

Krista Mulenok Eesti NATO ühingust viib läbi infosõja ja valeuudiste teemalise töötoa. Avalikus arutelus lahkavad õpetajad, noored ja spetsialistid, kuidas sotsiaalmeedia ja tehisintellekt mõjutavad õppimist. Arutelus jagab oma mõtteid ka tuntud ajuteadlane Jaan Aru.

Registreerimine suvekooli kestab kuni 18. augustini, täpsema info ja ajakava leiab Sillamäe lastekaitse ühingu kodulehelt.

Sillamäe lastekaitse ühing korraldab meedia kirjaoskuse ja kogukonna vastupanuvõime arendamise suvekooli koostöös kogukonna arengu ühinguga, Eesti NATO ühinguga, MTÜga Tuleviku Meedia ja Briti nõukoguga.

Tagasi üles