"Viru laul 24" Narvas: "Kas võiks vene keeles?" (1)

Copy
Geneva kontserdisaal oli "Viru laul 24" kontserdi ajal puupüsti rahvast täis.
Geneva kontserdisaal oli "Viru laul 24" kontserdi ajal puupüsti rahvast täis. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Pealtnäha suur Narva Geneva kontserdisaali lava ei mahutanud siiski kõiki "Viru laul 24" koorilauljaid ära, misõttu pidi osa hääli kostma kulisside tagant. Saalis oli hõivatud ka enamik 650 istekohast.

Lavale ja kulisside taha kogunes kokku ligi 250 inimest: "Viru laul 24" koorilauljad ja orkestrandid. Piirilinna kohta oli Narva kontsert väga eestikeelne ning lavalt kostis vene keelt minimaalselt. Mistõttu ilmselt puudutasid venekeelset publiku osa nii linnapea Jaan Tootsi kui Narvast pärit ja siin palavalt armastatud solisti Alika tervitussõnad, mis kõlasid ka vene keeles.

"Sel kontserdil ei olnud ühtegi venekeelset laulu. Ka see on Narvas võimalik. Ülejäänud Eestile on see kaua oodatud märk ja kinnitus: Eesti alguses on eesti keelel kindel koht!" sõnas Narva poliitik ja endine linnapea Katri Raik Põhjarannikule.

Tervitussõnade alguses kostis üle saali üksik hääl: "Kas võiks vene keeles?" Raigi sõnul oli see ettearvatav, kuid tema sõnul ürituse rahulikku kulgu see ei rikkunud.

Kontserdi lõpuosas läksid Geneva pimedas kontserdisaalis käiku nutitelefonide taskulambid, mis kaunistasid Olav Ehala teose "Laulu sünd" meloodilist kõla.

Tagasi üles