HARIDUS Lasteaiad lähevad uuest nädalast eestikeelseks. Kuidas päev otsa eesti keele lainel püsida?

Copy
Olga Grigorjeva, Irena Hutter ja Sirje Maala ütlevad, et Kohtla-Järvel on üleminekuks pikalt valmistutud. Sellevõrra läheb algaval õppeaastal kergemini.
Olga Grigorjeva, Irena Hutter ja Sirje Maala ütlevad, et Kohtla-Järvel on üleminekuks pikalt valmistutud. Sellevõrra läheb algaval õppeaastal kergemini. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kahe Kohtla-Järve lasteaia direktor Sirje Maala peab üleminekul kõige olulisemaks, et õpetajad ei läheks vanast harjumusest üle vene keelele, sest see oleks karuteene lastele.

Nii Väikemehes, mis asub Järve linnaosas, kui ka Oru lasteaias Muinasjutt ei tule muutused üleöö − eestikeelsuse poole on liigutud aastaid. Lasteaedades töötavad keelekümblusrühmad, samuti on kasutatud riigi pakutud programmi, mis on toonud vene õppekeelega rühma professionaalse eestikeelse õpetaja. Orul oli vaid kõige pisemate rühm siiani venekeelne.

Õpetajatel, kes peavad nüüd eesti keelele ümber lülituma, on Sirje Maala sõnul kindlasti raske. Väljakutseid pakub 1. september siiski ka nendele, kes on juba eesti keeles õpetanud.

Tagasi üles