Riik interneti viimisest elanikest eemale: Toila vald on ise süüdi

Copy
Maapiirkondadesse kiire interneti levik turutingimustel pole võimalik, mistõttu asus riik juba aastaid tagasi toetama paljudesse kohtadesse optiliste kaablite vedamist. Nüüd selgub, et reeglites on vead, mis võimaldavad riigi raha eest rajada taristut sinna, kus seda tarvis pole.
Maapiirkondadesse kiire interneti levik turutingimustel pole võimalik, mistõttu asus riik juba aastaid tagasi toetama paljudesse kohtadesse optiliste kaablite vedamist. Nüüd selgub, et reeglites on vead, mis võimaldavad riigi raha eest rajada taristut sinna, kus seda tarvis pole. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium kinnitab, et Toila vald on ise süüdi selles, et riigi toel on kiire internetiühendus viidud kohtadesse, kus püsielanikke pole, kuna pani ühendust vajavate asulate nimekirja ka külad, kus asuvad aiandusühistud. Toila väitel tegid nad aga ammu ettepaneku aiandusühistud internetiga ühendatavate piirkondade nimistust välja arvata.

Toila vald saatis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile kirja, kus juhitakse tähelepanu, et riikliku toetusprogrammi raames on kiire internetiühendus viidud Konjus ja Valastel asuvatele aiamaadele, kus püsielanikke pole, samal ajal kui lairibaühendust ootab juba ammu 1000 elanikuga Toila alevik.

Ministeerium: vald pidanuks kaks küla nimistust eemaldama

Tagasi üles