Lisatud Viru vangla vangla direktori kommentaar Viru vangla aheldas raskelt haigeid voodi külge

Copy
Õiguskantsler kontrollis tänavu Viru vanglat kolmeaastase vaheaja järel ja kuigi ta tõdes, et paljud puudused, millele toona viidati, on nüüdseks kõrvaldatud, leidis ta siiski mitmeid vajakajäämisi, sealhulgas haiglaravi vajavate vangide aheldamine käe- ja jalaraudadesse.
Õiguskantsler kontrollis tänavu Viru vanglat kolmeaastase vaheaja järel ja kuigi ta tõdes, et paljud puudused, millele toona viidati, on nüüdseks kõrvaldatud, leidis ta siiski mitmeid vajakajäämisi, sealhulgas haiglaravi vajavate vangide aheldamine käe- ja jalaraudadesse. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Viru vangla töötajad aheldasid kinnipeetavaid patsiente haiglas raudadega voodi külge, isegi kui inimene oli raskes seisus. Ühel puhul võeti inimeselt jalarauad alles siis, kui ta oli koomasse langenud, tuvastas õiguskantsleri kontrollkäik vanglasse.

Õiguskantsleri nõunikud kontrollisid Viru vanglat ning tuvastasid muu hulgas, et haiglaravi vajavate kinnipeetavate puhul kasutati nende transportimisel ning haiglas viibimisel käe- ja jalaraudu ka olukordades, kus see pole põhjendatud.

Rauad eemaldati alles koomasse langemisel

Tagasi üles