Soomlaste huvi Ida-Viru vastu kasvab, siseturistide huvi veidi raugeb

Copy
Kiviõli seikluskeskust külastavad valdavalt Eesti pered. Kolmandat aastat said seal kokku pered, kus kasvavad mitmikud.
Kiviõli seikluskeskust külastavad valdavalt Eesti pered. Kolmandat aastat said seal kokku pered, kus kasvavad mitmikud. Foto: Matti Kamara (Pohjarannik)

Suve lõpu suursündmused − "Hungerburg2024", ooperipäevad ja "Station Narva" − täitsid piirilinna majutusasutused. Narva paistab enim võitvat ka Soome turistide arvu tõusust.

Narva hotelli juht ja OÜ Sanesi juhatuse liige Vladimir Aret paneb turismisuvele hindeks nelja. "Soome turistide osakaal on suurenenud ja see on hea. Kaks reisibürood tõid meile Soome gruppe ning soomlased külastasid ka Narva ooperipäevi ja Tartu Uue Teatri "Hungerburgi" suvelavastust."

Viimati tõi linna rohkem külastajaid "Station Narva" eelmisel nädalal. Vladimir Aret tõdes, et festival mõjutab positiivselt kogu linna ja piirkonda, aga konkreetselt Narva hotell teeniks ilmselt tavakülastajate pealt rohkem. "Oleme festivali partneriks ja anname korraldajatele soodsama hinnaga kogu maja. Meie probleem ja väljakutse on, et külastajatele pole suurürituste ajal Narvas piisavalt majutusvõimalusi."

Tagasi üles