NÄDALA KUJU Lauri Läänemets

Copy
Lauri Läänemets.
Lauri Läänemets. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Siseminister Lauri Läänemets ütles sel nädalal, vastates keskerakondlase Aleksei Jevgrafovi küsimusele Narva piiril olevate ebanormaalselt pikkade järjekordade kohta, et süüdi pole siin keegi muu kui Venemaa. Et kõik, mida Eesti teeb, on vastus venelaste käitumisele.

"Igale Venemaa reaktsioonile Eesti peab reageerima ja Venemaast sõltub, kui palju on piir lahti ja mis piiriga toimub. Eelkõige on kõik need Venemaa teod. Nüüd, ma meenutan teile, piir läks öösel kinni Venemaa otsuste pärast. Venemaa otsustas, teavitas, et üle piiri ei pääse enam bussid, millega needsamad isikud liikusid. Te teate seda väga hästi. See on põhjus, miks nad nüüd peavad bussi pealt maha tulema. Varem oli neil võimalik üle piiri sõita."

Ja kuna bussid enam üle piiri sõita ei saa, siis pandi ööseks piir kinni, lisas minister. Kuidas see aga seostub nende inimestega, kes nüüd tunde järjekorras seistes peavad jääma Narva ööbima, minister ei täpsustanud. Küll aga arvas, et ehk tuleb selline olukord kasuks Narva hotellidele.

Tagasi üles