Üheksa tulest ja veest inimesi päästnud idavirulast said medali

Copy
Nikita Gorlov päästis koos paarimehe Andrei Buntsukoviga vetelpäästjana töötades eelmise aasta 3. augustil Narvas Joaoru rannas ujuma läinud alkoholijoobes mehe, kes oli uppumas.
Nikita Gorlov päästis koos paarimehe Andrei Buntsukoviga vetelpäästjana töötades eelmise aasta 3. augustil Narvas Joaoru rannas ujuma läinud alkoholijoobes mehe, kes oli uppumas. Foto: ILJA SMIRNOV / PÄÄSTEAMET

Üheksa elupäästjat, kes tõid mullu ja tänavu Ida-Virumaal ohtu sattunud inimesi välja nii tulest kui veest, said sel nädalal autasu.

Selle aasta 2. jaanuaril tuli päästjatel kiirustada Sillamäe linnas Kesktänavale, kus põles korter, milles võis veel inimesi sees olla. Korteri elutoa akendest olid leegid väljas. Korteris oli suitsu tõttu nähtavus olematu ja kuulda oli plahvatusi. Sillamäe päästekomando päästjad Sergei Pöllä, Anton Lukitšev, Aleksei Vileito ja Grigori Davõdov leidsid korteri esikust kaks inimest, kes elusana välja toodi, samuti päästeti korteris olnud kaks kassi.

Elupäästja medali saanud idavirulased

Elupäästja II klassi medal − antakse tunnustusena inimeste elu päästmisel ilmutatud vapruse ning kangelaslikkuse eest teistkordsel elupäästmisel:

Deniss Petrov, Jõhvi päästekomando rühmapealik

Kirill Davidenko, Jõhvi päästekomando päästja

Sergei Pöllä, Sillamäe päästekomando päästja

Anton Lukitšev, Sillamäe päästekomando meeskonnavanem

Elupäästja III klass medal − antakse tunnustusena inimeste elu päästmisel ilmutatud vapruse ning kangelaslikkuse eest esmakordsel elupäästmisel:

Nikita Gorlov, Narva päästekomando päästja

Artur Gabriel, Jõhvi päästekomando meeskonnavanem

Andrei Buntsukov, eraisik

Aleksei Vileito, Sillamäe päästekomando päästja

Grigori Davõdov, Sillamäe päästekomando päästja

Tagasi üles