Jõhvi põhikoolid kaotavad veebruari vaheaja

Copy
See nädal möödus Jõhvi põhikoolis olümpiamängude tähe all. Veebruaris, kui üle riigi on koolivaheaeg, kavandab kool kergemat õppetööd, kuhu kuulub ka traditsiooniline suusamaraton.
See nädal möödus Jõhvi põhikoolis olümpiamängude tähe all. Veebruaris, kui üle riigi on koolivaheaeg, kavandab kool kergemat õppetööd, kuhu kuulub ka traditsiooniline suusamaraton. Foto: Matti Kamara (Pohjarannik)

Jõhvi vallavalitsus toetas põhikoolide taotlust jätta alanud õppeaastal ära veebruarikuu vaheaeg, kuid leiab, et kevadvaheaeg peaks sel juhul nihkuma märtsikuusse, mida eelistas Kesklinna põhikool, aga ei soovi Jõhvi põhikool.

Jõhvi põhikooli direktori Liina Mihkelsoni sõnul soovivad nad õppeaasta maikuuga ära lõpetada ja veebruari vaheaja ära jätta. Veebruari vaheajast tahab loobuda ka Kesklinna põhikool.

Aga kevadvaheaja puhul lähevad kahe kooli soovid lahku. Kesklinna kool nihutaks selle märtsikuusse (17.-23. märtsini). Märtsi langes kevadvaheaeg ka varem, kui üle riigi oli neli koolivaheaega praeguse viie asemel. Jõhvi põhikool eelistaks aga kevadvaheaega aprillis (14.- 20. aprillini) − ajal, mille on kevadvaheajana kinnitanud haridus- ja teadusministeerium.

Tagasi üles