Venelased varastasid piiripoid, Eesti paadijuhid saavad piiririkkumiste eest trahvi

Copy
Narva jõel on Narva ja Narva-Jõesuu vaheliselt lõigult Vene piirivalve Eesti poid minema viinud ning kalamehed peavad olema väga ettevaatlikud, sest kontrolljoont silmitsevad teraselt nii Vene kui Eesti piirivalvurid. Reedel tehtud fotol on näha Eesti kalamehi ning taamal Vene piirivalve patrullkaatrit.
Narva jõel on Narva ja Narva-Jõesuu vaheliselt lõigult Vene piirivalve Eesti poid minema viinud ning kalamehed peavad olema väga ettevaatlikud, sest kontrolljoont silmitsevad teraselt nii Vene kui Eesti piirivalvurid. Reedel tehtud fotol on näha Eesti kalamehi ning taamal Vene piirivalve patrullkaatrit. Foto: Ilja Smirnov

Pärast seda kui Vene piirivalve viis Narva jõelt minema veerandsada Eesti piirivalve paigaldatud piiripoid, on kümned ja kümned jõel seilavad Eesti paadiomanikud saanud siinsetelt võimudelt trahvi kontrolljoone rikkumise eest. Eesti politsei väitel pole poide puudumine vabandus piirijoone ületamiseks.

23. mai öösel eemaldas Venemaa piirivalve Narva jõelt Narva ja Narva-Jõesuu vaheliselt alalt Eesti vetesse paigutatud poid, mis olid kasutusel laevatee tähistamiseks. Eesti ametivõimud rääkisid hiljem, et kuigi piirivalve oli poide teisaldamise ajal sellest teadlik, saadi aru, et tegemist on provokatsiooniga, ja seetõttu otsustati, et poide teisaldamist takistama ei hakata.

Ebaseaduslik piiriületus on kahekordistunud

Tagasi üles