Narvas häirib tee-ehitus mitme kooli õppetööd

Copy
Sügiseks õnnestus ehitajatel taastada ühesuunaline liiklus Kraavi tänaval, mis on eriti oluline Narva eesti gümnaasiumi ja Vanalinna põhikooli jaoks. Ent tööd seal ja lähikonnas jätkuvad ning lapsed, täiskasvanud ja autod on sunnitud ehitajate ja ehitusmasinate vahel laveerima.
Sügiseks õnnestus ehitajatel taastada ühesuunaline liiklus Kraavi tänaval, mis on eriti oluline Narva eesti gümnaasiumi ja Vanalinna põhikooli jaoks. Ent tööd seal ja lähikonnas jätkuvad ning lapsed, täiskasvanud ja autod on sunnitud ehitajate ja ehitusmasinate vahel laveerima. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva suures elamu- ja hariduskvartalis tehtavad tee-ehitustööd pidid esialgse kava kohaselt valmis saama kooliaasta alguseks. Nüüdseks on käes septembri teine pool, ent ehitustööd kestavad edasi ning õpilased on sunnitud kooli jõudmiseks ehitajate ja ehitustehnika vahel laveerima.

Narva tänavune suurim tee-ehitusprojekt on Vestervalli, Kraavi, Karja, Hariduse ja Vaeselapse tänava teelõikude rekonstrueerimine. Tegemist on vanalinna piirkonnas paikneva üsna suure elamu- ja hariduskvartaliga, kus tegutsevad Narva eesti gümnaasium, kaks põhikooli, muusikakool ja lasteaed. Neist enamiku puhul on tegemist sel aastal valminud uute hoonetega.

Selles elava liiklusega kohas on kitsad juurdepääsuteed ja parkimiskohtade nappus alati terav probleem olnud. Tänavu 7. mail allkirjastasid Narva linnavõimud selle probleemi lahendamiseks OÜga Nordic Road hanke tulemuste põhjal teede rekonstrueerimise lepingu, et liiklus neil tänavail, sh haridusasutuste ümbruses, senisest sujuvamaks muuta.

Tagasi üles