Seitse inimest said Narvas ühel päeval gaasimürgistuse

Copy
Gaasimürgistuse põhjustanud lekkinud gaasiseade Narvas.
Gaasimürgistuse põhjustanud lekkinud gaasiseade Narvas. Foto: Päästeamet

Pühapäeval said Narvas kahes erinevas korteris toimunud gaasiseadmete lekke tõttu seitse inimest gaasimürgistuse.

Kell 16.35 kutsuti päästjad Narvas Kreenholmi tänava kortermajja, kus tunti gaasi lõhna ja korteris viibivatel inimestel hakkas halb. Häirekeskusse helistaja viis ise kaks korteris olnud inimest haiglasse.

Päästjad leidsid gaasilekke hiljuti paigaldatud gaasipliidi juurest. Naaberkorteritele ohtu ei olnud. Korteri gaasikraan suleti ja kohale kutsuti gaasitehnikud.

Sama päeva õhtul kell üheksa teatati häirekeskule gaasilekkest Narvas Kangelaste prospekti ühes korteris, kus lastel oli halb hakanud.

Kõne ajal paluti elanikel korterist kohe väljuda. Kiirabi toimetas viis pereliiget haiglasse.

Päästjad tuvastasid gaasilekke vannitoas. Korteri gaasikraan suleti ja aknad avati tuulutamiseks. Korteris puudusid suitsu- ja vingugaasiandurid. Elanikel keelati veesoojendusboileri kasutamine.

Päästeamet tuletab meelde, et vingugaas on lõhnatu, värvitu ja maitsetu ning selle leket ja levikut on vastava andurita võimatu tuvastada. Vingugaasi­andur annab häiresignaaliga märku, kui vingugaasi kontsentratsioon õhus hakkab lähenema tasemele, mis on ohtlik inimese tervisele.

Häire korral tuleb ruumist võimalikult kiiresti lahkuda ning minna värske õhu kätte. Ruumist väljudes tuleb avada tuulutamiseks aknad ja kütteseadme siibrid. Kui enesetunne on halb ning mürgistussümptomid tugevad, tuleb helistada hädaabinumbril 112. Vingugaasiandur tuleb paigaldada gaasiseadmetega (gaasikatel või gaasiveesoojendiga seade) ning tahkeküttega (pliit, ahi, kamin, katel) kodusse. Vajaliku lisainfot leiab www.vingugaas.ee

Tagasi üles