Narva õigeusu gümnaasiumi direktor lasti koolipidajaga tekkinud lahkhelide tõttu lahti

Copy
Mõnda aega enne vallandamist ei pääsenud Tatjana Salu enam isegi oma kabinetti, rääkimata juurdepääsust dokumentidele ja hariduse infosüsteemile.
Mõnda aega enne vallandamist ei pääsenud Tatjana Salu enam isegi oma kabinetti, rääkimata juurdepääsust dokumentidele ja hariduse infosüsteemile. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva õigeusu gümnaasiumi pidajad MTÜ Õigeusu Hariduse Ühing Ülestõusmine ja Moskva patriarhaadi Eesti õigeusu kiriku juhatusse kuuluv Vitali Gavrilov andsid teada, et kooli direktor Tatjana Salu on ametist vabastatud. Kooli kodulehel avaldatud pressiteate kohaselt takistasid Salu juhtimisvead gümnaasiumi arengut ja eesti keelele ülemineku sujuva programmi elluviimist.

"Siseauditis ilmnesid tõsised puudujäägid kooli võtmedokumentide, sealhulgas kooli arengukava, õppekava ja tegevusplaani uuendamisel. (...) Protseduurilised ja sisulised rikkumised takistasid mitte ainult üleminekut eesti keelele, vaid mõjutasid negatiivselt ka õppe- ja koolivälist tegevust, tekitades pinget ja usaldamatust juhtkonna vastu," on kirjas pressiteates.

Muu hulgas on seal mainitud, et lastevanemad esitasid koolipidajale ning haridus- ja teadusministrile samuti kaebuse, paludes direktori vallandamist. Lisaks tuletati meelde koolidirektori osalemist Pähklimäe kooli direktori ametikonkursil ning väidetavalt valeinfo levitamist meedias ja sellega kooli maine kahjustamist.

Tagasi üles