Jõhvi filmilinnak sai üle kümnemiljonilise rahasüstiga tuule tiibadesse

Copy
Filmitegijad nii Eestist kui ka maailma filmipealinnast on Ida-Virumaa juba üles leidnud. Septembris toimusid Narvas Hollywoodi põneviku "Agentuur" võtted. Stuudiod ja töökojad muudaksid filmitegijate elu veel mugavamaks ning peaksid siia meelitama rohkem rahvusvahelisi filmiprojekte.
Filmitegijad nii Eestist kui ka maailma filmipealinnast on Ida-Virumaa juba üles leidnud. Septembris toimusid Narvas Hollywoodi põneviku "Agentuur" võtted. Stuudiod ja töökojad muudaksid filmitegijate elu veel mugavamaks ning peaksid siia meelitama rohkem rahvusvahelisi filmiprojekte. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Vahepeal eurobürokraatiasse takerdunud Jõhvi filmistuudiote kompleksi rajamine võib alata: riik annab õiglase ülemineku fondist 10,9 miljonit eurot, et arendada filmitööstusele vajalik taristu ja tugiteenused.

Jõhvi äriparki kerkib kahe aasta pärast kaks eraldiseisvat, aga teineteist täiendavat objekti. Majandus- ja tööstusministri sel nädalal allkirjastatud käskkirjaga saab 10,9 miljonit eurot toetust filmistuudiote kompleks. Hoone katuse all hakkab tegutsema ka loometööstuse inkubaator, mille töökodadesse koonduvad loomeinimesed: kostümeerijad, grimeerijad, rekvisiitide valmistajad ja teised filmitööstuse taustajõud.

Eraldi objektina tuleb filmistuudio lähedale digi- ja multimeediainkubaator, mis on mõeldud selle valdkonna start-up'i valdkonna ülesehitamiseks koostöös Tallinna Tehnopoliga. Inkubaatori maksumus on ligemale 3,5 miljonit eurot ning minister andis toetuse käskkirjale allkirja umbes kuu aega tagasi.

Tagasi üles