Kiviõlilased pole linna teede olukorraga rahul

Gerli Romanovitš
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavune lumerohke talv teeb teedehooldusfirmadele peavalu. Foto on illustratiivne.
Tänavune lumerohke talv teeb teedehooldusfirmadele peavalu. Foto on illustratiivne. Foto: Ants Liigus

Kiviõli elanikud on alustanud allkirjade kogumist, et avaldada pahameelt talvise lumelükkamise üle. 

Kiviõli linnas tegeleb teede talvise hooldusega juba aastaid OÜ Elkarin.

"See, mis meie teedega toimub, on täiesti kohutav," tõdes üks Uue tänava maja elanik, kelle sõnul on ristmikud pidevalt lumepudrused ja auto hakkab seal vajuma ettearvamatus suunas, mistõttu tekivad ohtlikud olukorrad. "Peale selle puhastatakse majaesiseid lumest ainult siis, kui me helistame ja seda nõuame," kurtis ta. 

Nii on linnaelanikud otsustanud oma pahameelt väljendada sellega, et on alustanud lumelükkamisteenusega rahulolematutelt inimestelt allkirjade kogumist. 

Lüganuse vallavanema Andrea Eiche sõnul on pahameel Kiviõli teede olukorra üle iga-aastane. "Ma ütleks, et sel aastal on olukord isegi parem kui varem," lausus ta ning lisas, et lumelükkamise kvaliteedi üle sel aastal nuriseda küll ei saa. Samas võib teenusepakkuja suuremate sadude korral jääda hätta tähtaegadest kinnipidamisega ning pigem tasub rahulolematu olla kõnni- kui sõiduteedega. 

"Selle mure tahame järgmiseks lepinguperioodiks ära lahendada. Koostame just hankedokumente ning paneme sinna kõik vajalikud tingimused kirja," lubas Eiche. 

Elkariniga veel sel aastal kehtiv leping sätestab seda, et lumelükkamisteenuse eest makstakse kokkulepitud summa, mitte ei peeta arvestust reaalsete tööde järgi, nagu seda tehakse mujal vallas. See tähendab, et kui lumevaestel talvedel jääb ettevõtja plussi, siis tänavu, mil lund on tulnud väga palju, paneb see lükkaja keerulisse olukorda. 

Ehkki Kiviõlis lume väljavedamine lepingus ette nähtud pole, peab vallavalitsus seda teenust tellima hakkama, sest lund on väga palju ning seda pole enam kuhugi panna. 

Kui eelmisel aastal tehti esimest korda Kiviõli ajaloos sealsetel teedel soolaga libedustõrjet, tänu millele olid suuremad teed lume- ja jäävabad, siis sel aastal seda tehtud pole. "Plaanisime seda just tegema hakata, kui saabus külmalaine, mis muudab selle töö mõttetuks," ütles Eiche.  

Varasematel aastatel on Kiviõlis olnud probleeme just linna sissesõiduteedega, kuhu maanteelt kantakse autoratastega soola, mis soodustab sügavate rööbaste tekkimist. Probleem on olnud nii terav, et bussifirmad on ähvardanud lõpetada linna sissesõitmise. Sellise murega Eiche sõnul keegi vallavalitsuse poole pöördunud veel pole. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles