Ida-Viru haiglatesse lisandub värsket verd

Gerli Romanovitš
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervishoiukõrgkooli lõpetajad said reedel Jõhvi kontserdimajas kätte diplomid.
Tervishoiukõrgkooli lõpetajad said reedel Jõhvi kontserdimajas kätte diplomid. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Reedel said Jõhvi kontserdimajas diplomi 41 õde ja hooldustöötajat, kes hakkavad täiendama töötajate ridu eelkõige Ida-Virumaa haiglates, hooldekodudes ning perearstikeskustes. 

Jaanuari viimasel ja veebruari esimesel päeval andis Tallinna tervishoiu kõrgkool üle 248 diplomit. Nendest 41 said Kohtla-Järve struktuuriüksuse lõpetajad. Kukrusel asuva kooli lõpetasid 24 meditsiiniõde ja 17 hooldustöötajat. 

Jäävad piirkonda 

Just Kukrusel asuvas Kohtla-Järve struktuuriüksuses on kogu Tallinna tervishoiu kõrgkooli kõige tihedam konkurss: ühe õppekoha kohta on siin 3,5 kandidaati. Kusjuures peaaegu 79 protsenti lõpetajatest on oma erialal tööl juba enne, kui nad lõputunnistuse kätte saavad. 

Ida-Viru keskhaigla juhatuse esimehe Tarmo Bakleri sõnul on ülimalt positiivne, et meditsiiniharidust antakse kohapeal. "Neid, kes õpivad kaugemal, on äärmiselt keeruline pärast õppimisi suurtes linnades tagasi tuua. Siinsete lõpetajatega on kergem," tõdes ta. Peale piirkonna haiglate on koolilõpetajad oodatud töökäed ka perearstide juures, kelle koormus on viimasel ajal kasvanud, mistõttu ei saa nad tihti enam ühe õega hakkama, vaid vajavad ülesannete täitmiseks kahte abilist. 

Tallinna tervishoiu kõrgkooli rektori Ülle Ernitsa sõnul on suur osa lõpetajatest ühel või teisel moel õendusala töötajad. "Õendus on arenev valdkond ja üks märkimisväärne tunnus on see, et järgmised eriõe lõpetajad saavad juba magistrikraadi." Rektor lisas, et uuringute põhjal on tervishoiu kõrgkoolide lõpetajatel tööturul palju eeliseid ja nad on tööle oodatud. Samuti ütles ta, et neil on olemas võimekus selle eriala õpetamiseks ka näiteks haiglates kohapeal. Vajadus selleks on olemas. 

Ernits kiitis Ida-Virumaa piirkonna tööandjaid ning tõdes, et siinsed asutused on lõpetajate palkamisel sõbralikud ja avatud. "Siin tehakse asju lustlikumalt," kiitis ta.  

Lähedus on pluss 

Eile tunnistuse kätte saanud Irina ütles, et Kohtla-Järvel õenduse õppimise kasuks pani teda otsustama kooli lähedus. "Majanduslikult on kaugel õppimine palju keerulisem," tõdes ta. Ka tema kursusekaaslane Elliki tõdes, et kohapeal õppimine on mugav. Tema tegi seda töö kõrvalt.   

Tallinna tervishoiu kõrgkool on üks kahest Eesti tervishoiu kõrgkoolist, mis tervisevaldkonna töötajaid koolitavad. 

Tallinna tervishoiu kõrgkooli talvistel lõpuaktustel saavad rakenduskõrgharidusõppe diplomi 206 lõpetajat: õed, eriõed, ämmaemandad ja optometristid. Peale selle antakse 42 kutseõppe lõputunnistust hooldustöötajatele ja erakorralise meditsiini tehnikutele. Cum laudelõpetab kõrgkooli 22 üliõpilast, tänukirjaga tunnustatakse kaheksat silmapaistvat ja aktiivset õppurit.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles