Tuisk, vihm ja nullilähedane temperatuur muudavad teeolud keeruliseks

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumetuisk ja nullilähedane temperatuur muudavad teeolud äärmiselt keeruliseks.
Lumetuisk ja nullilähedane temperatuur muudavad teeolud äärmiselt keeruliseks. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Lõunast läheneva saju ja nullilähedase temperatuuri tõttu muutuvad teed laupäeva õhtul ja ööl vastu pühapäeva ka Ida-Virumaal libedaks ja sõiduolud keeruliseks.

Maanteeameti teatel levib alates laupäeva pärastlõunast Lõuna-Eestist algav tihe lume- ja lörtsisadu õhtu jooksul üle Eesti ning kohati võib nähtavus olla halb. Kesköö paiku lõunapoolt alates läheb lumesadu üle vihmaks ning teedel võib tekkida jäidet. Libeduse oht on suur!

Liiklejatel palutakse arvestada talviste tee- ja ilmastikuoludega! Naast- ja lamellrehvid ei lisa turvalisust, kui talvel suvise kiirusega sõita.

Ilmateenistuse poolt antud hoiatuse kohaselt sajab laupäeva õhtul lörtsi ja vihma ning tuiskab ning nähtavus on halb. Libeduseoht on kogu Eesti teedel suur. Ida- ja kagutuul puhub sisemaal puhanguti kuni 12 m/s ja rannikul kuni 16 m/s

Liiklejatelt ootab maanteeamet infot teeolude kohta telefonil 1510.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles