Ministeerium tutvustab Sillamäel laulupidu

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2014. aastal toimunud üldlaulupeotuli on jõudnud Ida-Virumaale.
2014. aastal toimunud üldlaulupeotuli on jõudnud Ida-Virumaale. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kolmapäeval Sillamäel toimuva kultuurifoorumi keskseteks teemadeks on tänavu suvel toimuv laulu- ja tantsupidu ning Ida-Virumaa tulevikusuunad. 

Sillamäe kultuurikeskuses 6. veebruaril toimuva kultuurifoorum „Kultuur ja haridus järgmise kümnendi lävel“ aruteludes keskendutakse kultuuri-, lõimumis- ning haridusvaldkonna uutele arengukavadele ja Ida-Virumaa tulevikusuundadele.

Ida-Virumaa esindajatega arutatakse hariduses, lõimumises ja kultuuris riikliku tasandi toimuvaid protsesse ning püütakse leida ühisosa. 

„Ida-Virumaa pole ainult suurtööstuspiirkond, vaid siin on palju eripalgelisi ettevõtlusvorme, mis aitavad kaasa elukeskkonna kuvandi muutusele. Just praegu käib mitmete arengukavade koostamine kultuuri-, hariduse ja teaduse- ning lõimumisvaldkonnas ning need hakkavad meie igapäevaelu mõjutama järgmise kümne aasta jooksul. Seetõttu on just nüüd õige aeg koos mõelda, mida saab selle piirkonna arengu jaoks ära teha,“ rääkis Kultuuriministeeriumi kultuurilise mitmekesisuse asekantsler Piret Hartman.

Foorumil teevad ettekandeid laulu- ja tantsupeo sihtasutuse teabejuht ja Eesti laulu ja tantsu juubeliaasta koordinaator Sten Weidebaum, kultuuripoliitika põhialuste dokumendi Kultuur2030 koostamise juht, Kultuuriministeeriumi teatrinõunik Katre Väli, riikliku lõimumiskava Lõimuv Eesti 2030 koostamise protsessi juht ning Kultuuriministeeriumi peaspetsialist Olga Sõtnik. Haridus- ja teadusstrateegia 2035 koostamist tutvustab Haridus- ja Teadusministeeriumi analüüsiosakonna asejuht Tatjana Kiilo, lisaks tutvustatakse selle aasta kultuuri- ja haridusvaldkonna olulisemaid prioriteete ja sündmusi Eestis laiemalt ning ka Ida-Virumaa arengukavast tulenevate tegevuste elluviimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles