Hotelli asemel tuleb Kohtla-Järvele politseinike ja päästjate maja

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ligemale paarkümmnend aastat Kohtla-Järve peatänava ääres tondilossina püsinud endine ehitustrusti hoone kaob loetud päevade jooksul linnapildist.
Ligemale paarkümmnend aastat Kohtla-Järve peatänava ääres tondilossina püsinud endine ehitustrusti hoone kaob loetud päevade jooksul linnapildist. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Sel nädalal algas Kohtla-Järve peatänava, Järveküla tee, ääres paikneva nõukogudeaegse ehitustrusti kontorihoone lammutamine. Tulevikus peaks samale kohale kerkima politseinike ja päästjate maja.  

Tonidlossiks muutus see hoone juba sajandi alguses, mil sealt kolisid välja ruume üürinud ettevõtted. 

2007. aastal soetas selle hoone Tartus registreeritud firma Green Building Development, mis kavandas 3000 ruutmeetri kasuliku pinnaga hoonesse rajada 100kohalise hotellli ning äripinnad väljarentimiseks. Kuna hoone karkass oli heas korras, oli arendajatel plaanis majakarp säilitada. 

Firma arendusjuht Kaspar Killak rääkis tookord Põhjarannikule, et nad said kohtumistest Kohtla-Järve linnavõimudega kinnitust, et suurema hotelli vajadus on ilmne. "Majutusvõimaluse vajadus on tingitud nii kõrvalasuvast kultuurikeskusest kui linna poolt naabrusesse rajatavast spordikompleksist," ütles Killak.

Saabunud masu tõttu hakkas selle plaani elluviimine venima. Ka plaanitud spordikompleksi ehitus on pikalt edasi lükkunud ja praeguste plaanide kohaselt algab see sel kevadel. 

Endise ehitustrusti hoone lammutamine Kohtla-Järvel.
Endise ehitustrusti hoone lammutamine Kohtla-Järvel. Foto: Mattti Kämärä / Põhjarannik

2015. aastal soetas kunagise ehitustrusti kinnistu Riigi Kinnisvara, kes soovib ehitada sinna politsei ja pääste ühishoone. Kohtla-Järve linnavolikogu võttis vastu ka kinnistu detailplaneeringu.

Ida päästekeskuse juht Ailar Holzmann on varem Põhjarannikule öelnud, et oleks väga hea, kui päästjad paikneksid Järve linnaosas põlevkivi- ja keemiatööstusettevõtete lähedal.

Siseministeeriumi pressinõunik Toomas Viks sõnas 2016. aastal, et Kohtla-Järve politsei- ja päästehoone on prioriteetse objektina siseministeeriumi valitsemisala kinnisvara arenduskavas. "Detailplaneeringu vastuvõtmise järel taotleb siseministeerium vabariigi valitsuselt investeeringu otsust, et koostöös Riigi Kinnisvaraga alustada projekteerimistöid järgmisel aastal."

Siseministeeriumil pole kolme aasta jooksul õnnestunud eelarves raha selle hoone ehitamiseks planeerida. Kuid ettevalmistava tööna tehti  esialgu algust sel kinnistul asunud endise ehitustrusti hoone lammutamisega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles