Tõnis Kaasik konkureerib Eesti aasta ettevõtja tiitlile

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Virumaal on Tõnis Kaasiku kaks suuremat ettevõtmist - Ecometali tehas Sillamäel ja Saka mõis.
Ida-Virumaal on Tõnis Kaasiku kaks suuremat ettevõtmist - Ecometali tehas Sillamäel ja Saka mõis. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Sillamäel tegutseva Ecometali juht ja Saka mõisa omanik Tõnis Kaasik valiti konkursi Eesti aasta ettevõtja viie finalisti hulka.

Ecometal töötleb aastas ümber ligi- kaudu 20 000 tonni pliiakusid, millest toodab 12 000 tonni pliid ja pliisulameid. Lisaks toodavad nad üle 1000 tonni polüpropüleeni graanuleid ehk plastikut. Tööd saab firmas 60 inimest. Ettevõtte käive on aasta-aastalt kasvanud, küündides 2017. aastal juba üle 28 miljoni euro.

"Ettevõtlus on elustiil. Igal inimesel on see pisik sees olemas, aga vähesed julgevad mugavustsoonist väljuda ja end ettevõtjana realiseerida. Seda enam on tunnustamist väärt need, kes on võtnud õigustatud riske ja purjetanud tippu välja," ütles  konkursi korraldava ärikonsultatsiooni- ja audiitorfirma EY partner Ranno Tingas.

EY Eesti Aasta Ettevõtja tiitli omanik tehakse teatavaks 14. märtsil toimuval pidulikul galaüritusel.

EY Eesti Aasta Ettevõtja 2019 konkursi finalistid on:

* Enn Leinuste – liikumisvajadustega inimeste abivahendite müügi ja hooldusega tegeleva Invaru OÜ omanik

* Eve Toots – kaubanduskeskuste arendamise ning üüri- ja haldamisteenuse osutamisega tegelevate ettevõtete Astri Kinnisvara ja Astri Grupp üks omanikest

* Mart-Järvo Hirtentreu – masinaehitusega tegeleva tootmisettevõtte AS Konesko omanik

* Priit Uuemaa – elektri- ja sidevõrkude ehitusettevõtte Corle OÜ omanik

* Tõnis Kaasik – vanapliiakude ümbertöötlemistehase Ecometal AS omanik

Eelmisel aastal valiti aasta ettevõtjateks Taxify loojad Martin Villig ja Markus Villig.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles