Emotsiooniküllane akvarellinäitus Ahtme kunstide koolis

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Albert Beljakov kujutab oma akvarellidel eri aastaaegu.
Albert Beljakov kujutab oma akvarellidel eri aastaaegu. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Ahtme kunstide kooli galeriis avati Narva kunstniku Albert Beljakovi akvarellinäitus.

Beljakov on Eesti vene kunstnike ühenduse ja Narva kunstnike ühenduse Vestervalli liige. Oma soliidsele eale vaatamata töötab ta endiselt aktiivselt ning tal on olnud mitmeid isikunäitusi Narvas, Kohtla-Järvel ja Tallinnas. Ligi kolm aastat tagasi näitas ta Ahtme kunstide kooli galeriis graafikat, hämmastades külastajaid oma kõrge professionaalsusega, seejärel aga tõi siia oma maalid, mis samuti rohkesti positiivset vastukaja pälvisid. Nüüd on käes akvarellide kord. Millegipärast on kujunenud nõnda, et kõik kohtlajärvelaste kohtumised selle autoriga on toimunud just märtsi alguses...

Näituse korraldaja, Ahtme kunstide kooli kunstiosakonna juhi Aleksandr Dikušenko sõnul hämmastab Albert Beljakov nii õpilasi kui ka õpetajaid taas − eelkõige mitmekesisusega.

"Läinud Narva näituse jaoks maale välja valima, pidin ma üksjagu vaeva nägema," rääkis Dikušenko. "Tahtsin kaasa võtta iga seal nähtud pildi, ent kahjuks on meie saal väike ning isegi kõige suurema soovi korral need kõik siia ära ei mahuks. Seepärast on ekspositsioonis vaid 30 tööd − peamiselt maastikumaalid. Akvarellitehnika eripära on see, et ühe maali võib valmis teha nii ühe hetkega kui ka pikema aja jooksul. Loodust maalides peab silmas pidama, et üks või teine nähtus võib muutuda sekundi murdosa jooksul, akvarell aga ongi just see materjal, mis võimaldab tabatud hetki kiirelt jäädvustada. Käesoleval näitusel on väljas tööd, mille autor on maalinud erisuguseid võtteid kasutades − see on väga oluline, sest varsti algab suvepraktika ja ilmekad näited tulevad õpilastele kasuks. Ning sellelt Narva kunstnikult on, mida õppida."

Näitus jääb Ahtme kunstide kooli galeriis avatuks kuuks ajaks. Sissepääs on tasuta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles