Narva opositsioon tahab ametist maha võtta volikogu esimeest (3)

Ilja Smirnov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva volikogu esimees Irina Janovitš (vasakul) ja aseesimees Larissa Olenina.
Narva volikogu esimees Irina Janovitš (vasakul) ja aseesimees Larissa Olenina. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva kaheksa opositsioonisaadikut tahavad ametist tagandada linnavolikogu esimehe Irina Janovitši, kes viis nende  hinnangul eelmisel reedel juriidiliselt ebakorrektselt läbi  linnavolikogu istungi, kus avaldati umbusaldust linnapea Tarmo Tammistele. 

Fraktsiooni Meie Narva aseesimees Ants Kutti märkis, et 11. märtsil toimunud istungil ei esitatatud Tammiste umbusaldamise põhjuseid. "Tal puudus seetõttu võimalus valmistuda 15. märtsil toimunud istungiks ning esitada oma vastuväited talle esitatud etteheidetele. Samuti ei järgitud 15. märtsi volikogu istungi kokkukutsumisel seadusega nõutavat nelja päeva pikkust etteteatamise tähtaega. Irina Janovitš võttis istungi päevakorda linnapeale umbusaldamise eelnõu, kus puudus selle esitaja allkiri ja kuupäev," loetles Kutti Janovitši möödalaskmisi Tammiste tagandamise istungi korraldamisel. 

Lisaks heidab opositsioon Janovitšile ette ette ka ebakorrektset arupärimiste menetlemist.  Samuti ei ole umbusaldajad rahul, kuidas Janovitš on viimastel kuudel koostanud volikogu istungi päevakorda ning andnud või mitte andnud sõna saadikutele. 

"Janovitšile umbusaldamise avaldamine on olnud õhus juba pikemat aega," sõnas fraktsiooni "Meie Narva" esimees Jana Kondrašova. "Oleme teinud talle korduvalt märkusi volikogu töö reglemendi  rikkumise ja ebakorrektse asjaajamise kohta."

Ta lisas, et hoolimata Janovitši lubadusest esitada Narva kandideerimise taotlus 2024. aasta Euroopa kultuuripealinnaks, ei ole tegelikult selleks samme tehtud.  

Janovitši ametist tõrjumise tõenäosus on väike, kuna opositsioonilise fraktsiooni "Meie Narva" algatusele panid 31st volikogu liikmest oma allkirja vaid kaheksa.  Hääletus peaks toimuma 25. aprillil toimuval istungil. Narvas võimul oleval fraktsioonil "Kodulinn Narva" on volikogus 19 kohta. 

Irina Janovitš sai Narva volikogu esimeheks 2018. aastal pärast seda, kui eelmine volikogu esimees Aleksandr Jefimov pidi ametist lahkuma, kuna tema suhtes jõustus süüdimõistev kohtuotsus kelmuses.  

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles