Prokuratuur kahtlustab Voronovi altkäemaksu saamises ja teistes kuritegudes

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prokuratuur kahtlustab Narva võimu juhtfiguuri Aleksei Voronovi altkäemaksu saamises ja küsimises ning teistes korruptsioonikuritegudes.
Prokuratuur kahtlustab Narva võimu juhtfiguuri Aleksei Voronovi altkäemaksu saamises ja küsimises ning teistes korruptsioonikuritegudes. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Prokuratuur kahtlustab Narva linnavolikogu üht võtmefiguuri ja linna vee-ettevõtte juhti  Aleksei Voronovi riigihangete teostamise nõuete rikkumises menetluses osalejale eelise andmise eesmärgil ning altkäemaksu saamises ja küsimises korduvalt ning suures ulatuses.

Viru ringkonnaprokuratuur teatas, et täna teostatakse kriminaalmenetluse raames kohtu loal mitmeid uurimistoiminguid seoses Narva linna ametiisikute korruptsioonikahtlusega. Ametiisikuid kahtlustatakse altkäemaksu võtmises, lisaks esitatakse kuuele inimesele kahtlustused vastavalt nende rollidele riigihanke teostamise nõuete rikkumise, altkäemaksu andmise, selle vahendamise ja dokumentide võltsimise ning võltsitud dokumentide kasutamise osas.

Linnavolikogus võimul oleva fraktsiooni Kodulinn Narva liidrit Aleksei Voronovi on alust kahtlustada riigihangete teostamise nõuete rikkumises menetluses osalejale eelise andmise eesmärgil ning altkäemaksu saamises ja küsimises korduvalt ning suures ulatuses. 

"Oma ametiseisundit kasutades lõi ASi Narva Vesi juhatuse liige A. Voronov oma tuttavatele eelisolukorra teiste hankes osalejatega võrreldes. Ta kohandas hanketingimusi oma soosikutele sobivaks, võimaldas hanke käigus muuta pakkumisi, kindlustades seeläbi tuttavatele hankevõidud. Linnavolikogu liikmena aitas Voronov kaasa Narva Linnavalitsusest ehitusloa saamisele ja hankeprojektide kinnitamisele. Vastutasuna sai ta altkäemaksu ligi 60 000 eurot," teatas prokuratuur.

Hetkeseisuga esitatakse kriminaalmenetluse raames kahtlustused kokku kaheksale inimesele, samas ei ole välistatud, et isikute arv võib suureneda.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo. Menetlust juhib Viru Ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles