Korruptsioonis kahtlustatav Narva "kuningas" Aleksei Voronov võeti vahi alla (1)

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Voronovist on Narva poliitikas saanud nii mõjukas mees, et ilma tema nõusolekuta ei tehta seal ühtegi olulist otsust. Nüüd võib poliitiline olukord seal muutuda.
Aleksei Voronovist on Narva poliitikas saanud nii mõjukas mees, et ilma tema nõusolekuta ei tehta seal ühtegi olulist otsust. Nüüd võib poliitiline olukord seal muutuda. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Kolmapäeval võttis Viru maakohus kuni kaheks kuuks vahi alla Narva tegeliku juhi Aleksei Voronovi, keda prokuratuur kahtlustab riigihangete teostamise nõuete rikkumises menetluses osalejale eelise andmise eesmärgil ning altkäemaksu saamises ja küsimises korduvalt ning suures ulatuses. Neljapäeva hommikul otsustab kohus, kas rahuldada prokuratuuri taotlus võtta vahi alla ettevõtja, keda kahtlustatakse altkäemaksu andmises Voronovile. 

Viru ringkonnaprokuratuur teatas teisipäeval, et kriminaalmenetluse raames teostatakse kohtu loal mitmeid uurimistoiminguid seoses Narva linnaga seotud ametiisikute korruptsioonikahtlusega. Kokku on kahtluse all kaheksa inimest, kellest seitse peeti 48 tunniks ka kinni. Nende seas ASi Narva Vesi juht Aleksei Voronov, kes juhib ka Narva linnavolikogu võimufraktsiooni Kodulinn Narva ning keda peetakse piirilinna kõige mõjukamaks tegelaseks. Ülejäänud kahtlustatavad on ettevõtjad, kelle nimesid prokuratuur ei avalda.

Võeti vahi alla 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles