Korruptsioonis kahtlustatav Voronov vaidlustas enda vahistamise (1)

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Voronovi peetakse Narva kõige mõjukamaks isikuks.
Aleksei Voronovi peetakse Narva kõige mõjukamaks isikuks. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Korruptsioonis kahtlustatav Kodulinn Narva fraktsiooni juht ja ASi Narva Vesi juhatuse liige Aleksei Voronov vaidlustas enda vahistamise Tartu ringkonnakohtus.

Voronovi määruskaebuse kohaselt on ta end kõikidest võtmeametitest taandanud, mistõttu puudub oht, et ta saaks kriminaalmenetlust mõjutada. Ringkonnakohus ei ole tema määruskaebust veel arutusele võtnud, vahendas BNS.

Keskkriminaalpolitsei pidas 26. märtsil kinni Voronovi ja veel kuus inimest ning kohus võttis prokuratuuri taotlusel Voronovi esialgu kuni kaheks kuuks vahi alla.

Samas ei rahuldanud Viru maakohus prokuratuuri taotlusi võtta vahi alla samas kriminaalasjas kahtlustatav Jõhvi piirkonna ehitusettevõtja Sergei Berezovski ja veel üks ettevõtja.

Keskkriminaalpolitsei pidas märtis lõpus kinni ka Narva linnavolikogu liikme ja ASi Narva Vesi nõukogu esimehe Vladimir Mižui, keda kahtlustatakse altkäemaksu võtmises vastutasuna selle eest, et ta ametiisikuna tunnistas hanke raames tehtud tööd kvaliteetseks ning kinnitas tehtud tööde vastuvõtmise, kuid teda ei vahistatud.

Kahtlustuse kohaselt kasutas Voronov ASi Narva Vesi juhatuse liikmena oma positsiooni ja lõi oma tuttavatele eelisolukorra teiste hankes osalejate ees.

Kahtlustuse järgi kohandas ta hanketingimusi oma soosikutele sobivaks ning võimaldas hanke käigus muuta pakkumisi ja kindlustas seeläbi oma tuttavatele hankevõidud.

Linnavolikogu liikmena aitas Voronov kaasa Narva linnavalitsusest ehitusloa saamisele ja hankeprojektide kinnitamisele ning sai vastutasuna altkäemaksu ligi 60 000 eurot, märgitakse kahtlustuses.

Kahtlustatavate seas on ka Narva kunagine linnapea, praegu munitsipaalettevõtet Transservis-N juhtiv Vladimir Mižui, kes kuulus Voronoviga ühte volikogu fraktsiooni ning on vee-ettevõtte nõukogu esimees. Ka Mižuid kahtlustatakse altkäemaksu võtmises.

Praeguse seisuga on kahtlustused kuritegudes saanud kaheksa inimest, kuid prokuratuuri kinnitusel võib kahtlusaluste ring laieneda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles