Abipolitseinikke võiks olla poole rohkem

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Abipolitseinik Indrek Saluvee kinnitas, et vabatahtlike arv tõuseb ja just nende inimeste najal, kes tunnevad pühendumust.
Abipolitseinik Indrek Saluvee kinnitas, et vabatahtlike arv tõuseb ja just nende inimeste najal, kes tunnevad pühendumust. Foto: Peeter Lillevälli / Põhjarannik

Praegu tegutseb Eestis tuhat abipolitseinikku, aga neid võiks olla vähemalt poole rohkem, seda enam, et vabatahtlikus tegevuses osalemise uuringu järgi reservi on, tõdeti Jõhvis toimunud abipolitseinike juubelikonverentsil.

Ida prefektuuris on 140 abipolitseinikku, Eestis kokku 1038. Need inimesed loovad turvalisust vabast tahtest ja kohusetundest ning nende kaasamine politseitöösse tehti võimalikuks 25 aastat tagasi, mis andis põhjuse koguneda eelmisel laupäeval Jõhvi kontserdimajja juubelikonverentsile.

Jõhvi politseijaoskonna abipolitseinike rühmajuhi abi Indrek Saluvee ütles, et tema, nagu ka paljud teised, ühines abipolitseinike ridadega aprillirahutuste ajal 2007. aastal. "See oli nagu "sünnipäevakingitus". Hakkasin pidama juubelit, aga ei saanud seda teha, kuna kaitseliit palus välja tulla, sest politsei vajas abi," meenutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles