Ida-Virumaa jahib uusi suveniire

Sirle Sommer-Kalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Raudar, kes võitis eelmise suveniirikonkursi šokolaadiga Pruun Kuld, lubas osaleda ka uuel konkursil.
Ene Raudar, kes võitis eelmise suveniirikonkursi šokolaadiga Pruun Kuld, lubas osaleda ka uuel konkursil. Foto: Peeter Lilleväli

Kolme aasta järel otsitakse konkursiga meenet, mis rõhutaks Ida-Virumaa omapära ja oleks ühtlasi praktilise väärtusega.

Alates eilsest on kõikidel loomeinimestel − käsitöölistel, kunstnikel, fotograafidel ja inseneridel − võimalus esitada oma töö konkursile "Ida-Virumaa suveniir 2015".

Ettevõtmise projektijuht Küllike Kullerkupp ütles, et kuna eelmise maakondliku meenekonkursi võidutööd valiti välja 2012. aasta talvel, on õige aeg uute ideede leidmiseks. "Loomemajandus on praegu nii kiiresti arenev valdkond ja loodame, et konkursile esitatakse palju töid, millel oleks ka praktiline väärtus."

Eelmine õnnestus

Eelmise konkursi saagiks oli 23 võistlustööd. Esikolmikusse valitud meenetest saab siiani osta ning kinkida šokolaadi, mis kannab põlevkivi rahvapärast nimetust Pruun Kuld ja meenutab välimuseltki kullakangi, ning OÜ Green Souplini Spa ökoseepi, mille komponendid on šokolaad, Pühtitsa nunnakloostri püha allika vesi ja ökoporgandimahl.

Võidutöö autor Ene Raudar ütles, et põlevkivišokolaad on pidevalt saadaval Kukruse polaarmõisas, Avinurme puiduaidas, Kohtla kaevandusmuuseumis ja Toila spaahotellis. "Tellijate ring on väga mitmekesine ja šokolaad läheb hästi," hindas ta konkursi õnnestunuks ning lubas osaleda ka uuel.

Küllike Kullerkupp märkis, et konkursi eesmärk jääb ka seekord samaks: mitmekesistada Ida-Virumaad tutvustavate ja piirkonna mainet kujundavate suveniiride valikut. "Eelmisest korrast erinev on aga see, et oodatakse töid, mis lähtuvad Ida-Virumaa uuest puhkuse ja seiklusega seotud turismikontseptsioonist "Ida-Viru üllatab"."

Silmatorkav ja esteetiline

Kullerkupp lisas, et konkursile esitatud tööd peaksid rõhutama piirkonna omapära ning võiksid olla huvitavad, silmatorkavad, esteetilised ja sellised, et nende tootmine on teostatav.

Võidutööd premeeritakse 100 euroga, auhinnad on ka teise ja kolmanda koha omanikele. Eriauhinnad panevad oma lemmikutele välja Toila spaahotell, Mäetaguse mõisahotell Meintack ja Mäetaguse käsitöömaja. Jõhvi kontserdimaja poolt on rahva lemmiku auhind, mille omanik selgub elektroonilise hääletusega sotsiaalmeedias.

Tööd tuleks esitada Jõhvi turismiinfokeskusesse hiljemalt 18. maiks. Sealtsamast saab lisainfot konkursi tingimuste kohta.

Konkursi korraldavad Ida-Viru ettevõtluskeskus, Ida-Virumaa turismiklaster ja MTÜ Toila Loomekeskus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles