Tondilosside probleem vajab rohkem riigi tähelepanu

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Veel eelmine valitsus lubas, et hakkab toetama kohalikke omavalitsusi tühjalt seisvate tondilosside lammutamisel, nii nagu seda on varem tehtud näiteks nõukaaegsete lagunevate põllumajandusrajatiste puhul. Nüüdseks on jõutud niikaugele, et KredEx ootab omavalitsustelt taotlusi toetuse saamiseks.

Paraku on siin mitmeid takistusi: mõnel omavalitsusel napib raha nõutava omaosaluse katmiseks, teised ei suuda jälle leida kokkulepet tühjalt seisvate majade ruumide omanikega. Kui aga majas on kas või üks korter eraomaniku kätes, on keeruline maja lammutada, ilma et sellega hiljem võimalikke nõudeid ei kaasneks.

Ida-Virumaal on eeskätt linnad viimastel aastakümnetel olnud tühjalt seisvate kortermajade probleemiga silmitsi, sest elanikke on jäänud vähemaks ning kinnisvaraturg kiratseb. Küllap tuleks probleemi sujuvamaks lahendamiseks ka seadusandlikul tasandil midagi muuta. Et omavalitsus ei peaks näiteks ühe omaniku saamahimu pärast juba aastaid oma kavatsusi pidurdama, nagu see on juhtunud Jõhvis ühe Sädeme tänavas asuva kortermajaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles