Narva uued tehased koguvad võimsust

Ilja Smirnov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanuaris avati Narvas pidulikult OÜ Emlak tehas.
Jaanuaris avati Narvas pidulikult OÜ Emlak tehas. Foto: Ilja Smirnov

Vaatamata sellele, et rahvusvaheline poliitika töösturite plaanidele negatiivset mõju avaldab, jätkavad Narvas hiljuti tööle hakanud ettevõtted tegutsemist ning tootmismahtude kasvatamist.

Möödunud aasta detsembris avas Narvas oma uue tehase Euroopa suuremaid veefiltrite tootjaid Aquaphor. Rahvusvahelise kontserni Aquaphor Group Eestis asuvat äri haldab osaühing Westaqua-Invest.

"Ütlen väga diplomaatiliselt: praegu on keerulised ajad," ütles OÜ Westaqua-Invest juhatuse liige Valeri Lavrov. "Poliitika avaldab majandusele väga negatiivset mõju."

Aeglaselt, ent kindlalt edasi

Sellest hoolimata kinnitas Lavrov, et Narva tehas areneb plaanipäraselt ning ka 2012. aastal Sillamäel avatud tehas jätkab edukalt tööd.

Kui detsembris lubati tehase avamisel, et Narva Aquaphori tehas saavutab tootmise täisvõimsuse ja loob 300 uut töökohta 2015. aasta sügiseks, siis nüüd on asjad veidi muutunud. Lavrovi sõnul tuleb täieliku projektvõimsuse saavutamiseks läbida mitu etappi, praegu aga on tehasel endiselt käsil üks esimesi etappe.

Sellest hoolimata on Narva Aquaphori tehases praegu mitmes vahetuses ametis ligikaudu 80 inimest.

Emafirma juhendab

Venemaa firma Emlak käivitas Narvas tootmise veebruaris. Ettevõte toodab tööstuslikke lakke ja värve tööstusobjektidele, metallkonstruktsioonidele, laevadele, sildadele jne.

OÜ Emlak Eesti Narva tehase tootmisdirektor Jevgeni Tkatšenko keeldus kategooriliselt arutlemast selle üle, millist mõju avaldab poliitika majandusele, kuid märkis, et ettevõte jätkab praegu tootmismahtude suurendamist, järgides Peterburis asuva emafirma plaane.

"Meie ettevõte kogub võimsust," rääkis Tkatšenko. "Uusi seadmeid ei ole võimalik käivitada nõnda, et muudkui lauluga edasi. Kõigepealt tuleb vaadata, kuidas need töötavad."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles