Oma mees pööramas suurt laeva

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jevgeni Ossinovski valimine Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimeheks on kõige muu kõrval tähelepanuväärne ka seepärast, et tegu on taasiseseisvusajal esimese idavirulasega, kes on tõusnud Eestis suure erakonna juhiks.

Eesti NSV aegsetest kompartei juhtidest olid Ida-Viru juured  Johannes Käbinil, kes on huvitava kokkusattumusena pärit samast kandist, kust Ossinovskigi − Aserist.

Ossinovski on Ida-Virumaal sündinud, alustanud siin oma kooliteed. Kuigi hiljem on ta elanud  nii Tapal, Tallinnas kui Londonis, on tema ereda leegina 2011. aastal alanud poliitikukarjäär olnud tihedalt seotud Ida-Virumaaga. Ta on siit kahel korral valitud riigikogusse ning kohalikel valimistel tõusis ta suurimaks häältemagnetiks Narvas.

Asudes nüüd kõigest 29aastasena sotside etteotsa, on Ossinovski andnud selge signaali, et ta ei kavatse selles rollis rahulikult mööda etteaetud vagu tiksuda, vaid kavandab erakonnas sisulisi muudatusi, mis peaksid tugevasti avalduma kogu ühiskonnas.

Muutustest rääkimine ja suurte ootuste loomine pole kõige keerulisem kunst. Ossinovski tõusmine Eesti poliitikute  kõige kõrgemasse eliiti pikemaks ajaks sõltub aga sellest, kas ja kuidas tal õnnestub oma kavatsused tegelikult ellu viia.

Tema laupäeval peetud troonikõneks osutunud sõnavõtus on oluline tähelepanek, et erakonna esimehena on tema järgmise kahe aasta olulisemaks poliitiliseks eesmärgiks murda  kuvand sotsidest kui vastutustundetutest rahajagajatest. See ülesanne eeldab reaalseid ja värskeid ideid, millega muu hulgas ka riigi majandus kiiremini kasvama panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles