Põhjarannik 16. juunil

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnale kuuluva ASi Narva Vesi uue veefiltreerimisjaama sisemus. Foto on tehtud 2014. aasta septembris, kui ehitus ja sisustamine alles käis.
Linnale kuuluva ASi Narva Vesi uue veefiltreerimisjaama sisemus. Foto on tehtud 2014. aasta septembris, kui ehitus ja sisustamine alles käis. Foto: Ilja Smirnov

* Narvas vahetati ilma kõmuta varasem torustikuvesi uue vastu, mis on nii maitselt kui väljanägemiselt palju parem. Kuigi vesi on Narva kraanides juba kvaliteedilt uus, pole linnale kuuluva ASi Narva Vesi uue veefiltreerimisjaama rajamise projekt, mille maksumus on umbes 25 miljonit eurot, veel lõppenud. Ettevõtte tegevdirektor ja juhatuse liige Aleksei Voronov ütles, et jaama rajamise leping lõpeb 27. juulil, see tähendab, et enne seda linnaelanikele uuest veest ei räägita.

* Laupäeval avati Jõhvis pidulikult mälestuskivi Tšernobõli tuumaelektrijaama avarii tagajärgede likvideerimisel osalejatele. See on esimene kolmest, mida Tšernobõli tuumaelektrijaama avarii tagajärgede likvideerijate Narva liidu liikmed kavandavad paigaldada. Jõhvi kolumbaariumi taha paigaldatud suurele graniitkivile on tahutud likvideerijatele antud märk, selle all eesti- ja venekeelne tekst "Tšernobõli katastroofi likvideerijatele".

* Korraldajate prognoos, et tänavu viiendat korda toimunud Narva energiajooksul sünnib ka uus osavõturekord, läks täppi: eri distantsidel jooksis või kõndis kokku 4014 inimest, mis on viiendiku võrra rohkem kui mullu. Ürituse peakorraldaja Mati Lilliallik tõdes, et uued osavõturekordid sündisid kõigil distantsidel: poolmaratonis, 7 km jooksus ja kõnnis ning lastejooksudes. "Üle 4000 osaleja on positiivne edasiminek, kuid näen, et Ida-Virumaa puhul võib see number tulevikus veelgi kasvada. Teeme aasta otsa tööd selle nimel, et veelgi rohkem inimesi sporti hakkaks tegema ja ka teisi endaga kaasa tõmbaks," rääkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles