Narvas võib vahetuda võim

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eduard East.
Eduard East. Foto: Ilja Smirnov

Narva linnavolikogus lahkus 15 saadikut Keskerakonna fraktsioonist, mis võib viia erakonna võimu kukkumiseni linnas.

Fraktsiooni loomisest teatas linnavolikogu istungil keskerakondlasest saadik Aleksei Voronov, kes hakkab ka uut poliitilist rühmitist juhtima. Sinna tuli üle ka volikogu esimees Tarmo Tammiste ja tema asetäitja Aleksandr Efimov.

Narva linnavolikogu keskfraktsiooni esimees Olev Siiland rääkis venekeelsele Postimehele, et tema jaoks oli Ühtse Narva loomise väljakuulutamine täielik üllatus, aga see on tema sõnul täielikult kooskõlas demokraatlike põhimõtetega: fraktsioone võib olla kui palju tahes ja see ei häiri teda.

Saadikud esitasid täna umbusaldusavalduse linnapea Eduard Easti vastu, mis tuleb hääletusele 26. novembri istungil. Saadikud tõid umbusaldusavalduse põhjuseks selle, et linnapea East eraldas ilma volikogu loata toetust Puškini instituudi täppisteaduste koolile ja sihtasutusele Narva Linna Arendus. Umbusaldamisega on liitunud ka osa fraktsiooni Kindlus liikmeid.

Voronov ütles Postimehele, et uus fraktsioon loodi selle pärast, et töötada veel paremini linnakodanike hüvanguks. Ent küsimusele, keda pakutakse uueks linnapeakandidaadiks, ei vastanud ta.

«On võimalik, et me ei esitagi talle umbusaldust selle pärast, et mitte mingisugust tõsist kahju ei ole East linnale tekitanud, aga ta võiks siiski paremini korralda linnavalitsuse tööd. Istung, mis toimub nelja päeva pärast, saab tema jaoks olema hea tõuge,» ütles ta.

Easti sõnade kohaselt oli juhtunu tema jaoks täielik üllatus. «Tulin täna istungile ja sain sellest alles seal teada, mitte mingisuguseid pretensioone pole mulle varem esitatud.»

Keskerakonna fraktsioonist ei lahkunud Fjodor Ovsjannikov, Natalja Umarova, Nadežda Tšerkašina ja Olev Siland.

Narva linnavolikokku kuulub 31 saadikut, kellest 21 olid seni keskfraktsioonis. Kindluse fraktsiooni kuulub linna kodulehekülje andmetel kuus, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna saadikurühma kolm ja üks volinik on fraktsioonitu.

2013. aasta kohalikel valimistel pääses volikokku samas 20 Keskerakonna ja 11 Sotsiaaldemokraatliku Erakonna saadikut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles