Kohtla-Järve tantsutrupid panid žürii õhku ahmima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla-Järve koolinoorte loomemaja tantsutrupp Zagadka ja "Dagestani tants" − neid näeb finaalis.
Kohtla-Järve koolinoorte loomemaja tantsutrupp Zagadka ja "Dagestani tants" − neid näeb finaalis. Foto: Gerli Raadik

Aprilli esimesel nädalavahetusel on Jõhvi kontserdimaja pungil tantsu täis, sest "Koolitantsu" festivali paremik üle Eesti tuleb siia, et selgitada endi seast välja võitjad.

Jaanuaris see algas − koolinoorte tantsuhullus, nimeks "Koolitantsu" festival. Algas maakondlike tantsupäevadega, kus žürii noppis välja paremad tantsud seitsmes žanris: Eesti-teemaline tants, sõutants, tänavatants, lastetants, vabatants, estraaditants ja uue žanrina kooli tants.

Veebruari lõpuks on Eestimaale ring peale tehtud ning kõik finalistid selgunud.

Ida-Virumaa tantsijate osas on aga selgus juba käes.

Üle poole tuhande tantsija

Ida-Virumaa tantsijad võistlesid koha eest finaalis 6. veebruaril Kohtla-Järve kultuurikeskuses koos läänevirukatega. Rambivalguses oli üle 560 tantsija mudilastest gümnaasiuminoorteni.

Žürii laua taga olid koha sisse võtnud kolm säravat tantsuõpetajat: Elina Tamm, Eva-Lena Raenok ja Julia Koneva.

Tallinna ülikooli koreograafia osakonnas ja Broadway Dancecenteris õppinud ning end Londonis täiendanud Raenok on üks nõutumaid tantsuõpetajaid ja treenereid Eestis, kes tunneb end koduselt enamikus tantsustiilides.

Samuti Tallinna ülikooli koreograafia osakonna lõpetanud Koneva valdab ühtlaselt hästi nii nüüdistantsu kui tänavatantsude maailma. Ta on osalenud nii tänavatantsu, klassikalise tantsu kui ka nüüdis- ja džässtantsu töötubades ning näidanud ennast ka andeka koreograafina.

Tamm, kellele on tants olnud üks eneseväljendusviise juba ligi 20 aastat, on loonud koguni oma tantsustiili − Urban Show −, mis on segu hiphopist, house'ist,  džässist, balletist ja sõutantsust.

Mida arvas selline žürii Kohtla-Järvel nähtud tantsudest?

Žürii ahmis vaimustusest õhku.

Kõik Kohtla-Järvelt

Kohtla-Järvel peetud Ida- ja Lääne-Virumaa tantsupäevaks oli žürii käinud hindamas juba nii Jõgevamaal kui Tartumaal, nii Pärnumaal kui Viljandimaal, nii Valgamaal kui Võrumaal.

Kohtla-Järve truppide tantsutehnika tegi žürii hinnangul aga mujal nähtule silmad ette. Energiatase oli kultuurikeskuse laval laes ning tantsijate tahe hästi tantsida kaugele näha. Lisaks olid kostüümid detailideni viimistletud. Kõik see kokku žürii õhku ahmima panigi.

Tantsutrupid, kes Ida-Virumaad kevadel finaalis esindavad, on kõik Kohtla-Järvelt: Arabesk mudilaste esitatud lastetantsuga "Aristokassid", juhendaja Tatjana Tarakanova; Antree mudilaste esitatud lastetantsuga "Piuks piuks, minu kanad", juhendaja Nadežda Sljussarenko; Radost 1.-4. kl lastetantsuga "Pipi Pikksukk" ja 6.-9. kl estraaditantsuga "Lähen õue…", juhendajad Elena Kovtun ja Natalja Abramova; Rütm 4.-7. kl estraaditantsuga "Iirimaa tants" ja vabatantsuga "Iga päev", juhendajad Asja Seletskaja ja Inna Vassiljeva; Zagadka 6.-9. kl estraaditantsuga "Dagestani tants" ja sõutantsuga "Näljased mängud", juhendajad Marina Ravlushevich ja Nataliya Zaytseva; Vallatud 10.-12. kl estraaditantsuga "Ma tantsin, tantsin, tantsin…", juhendaja Tatjana Bulattšik-Verhovski.

Lääne-Virumaalt jätkab finaalis vaid üks tantsutrupp.

Sel aastal toimib aga ka n-ö jokkerite süsteem, mis tähendab, et märtsis kuulutab žürii välja veel lisaks tantsud, mis samuti finaalis osalevad.

Uu, eesti lapsed?

Ida-Virumaale tuli ka hulgaliselt eripreemiaid.

Tantsijate eripreemia pälvisid Vallatute tantsija Emilia Loginova − suurepärase tehnilise esituse eest −, Maxim Laskevich Narva tantsustuudiost Step Up − kui tuleviku tegija − ja Diana Velessevitš Radostist − energilise esituse eest.

Juhendajate eripreemia pälvisid Elena Kovtun ja Natalja Abramova (Radost) − kompositsioonilise terviku eest − ning Nadežda Sutõrina (Narva trupp Varjud) − kostüümi, valguse ja tantsu suurepärase sidumise eest.

Trupi eripreemia tuli Zagadkale − hästi koolitatud tehniliste tantsijate eest (juhendaja Andrei Bondarev) − ja Step Upile − breiktantsu nutika integreerimise eest (juhendaja Maria Popova).

Tublid tantsulapsed ja tublid juhendajad! Ainult et selle finaali pääsenute ja eripreemia pälvinute pika nimekirja lõpuks hõikaks: "Uu, kus on eesti lapsed?"

Kuidas Ida-Virumaa tantsulastel finaalis läheb, näeb 2. ja 3. aprillil Jõhvi kontserdimajas, kus toimub sel ajal ka telesaate "Tantsuhullus" salvestus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles