Katri Raik asub tänasest siseministri ametisse

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaidi kinnitas peaminister Jüri Ratase ettepanekul uueks siseministriks Katri Raigi. PRESIDENDI KANTSELEI
President Kersti Kaljulaidi kinnitas peaminister Jüri Ratase ettepanekul uueks siseministriks Katri Raigi. PRESIDENDI KANTSELEI Foto: Põhjarannik

President Kersti Kaljulaid tegi esmaspäeva hommikul muudatuse Vabariigi Valitsuse koosseisus ja vabastas peaminister Jüri Ratase ettepanekul siseministri kohalt Andres Anvelti ning nimetas uueks ministriks Katri Raiki, kes lahkus Sisekaitseakadeemia rektori kohalt.

Narvas elav ja sealsesse volikogusse kuuluv Katri Raik rääkis Põhjarannikule eelmise teisipäeva õhtul mõned tunnid pärast seda, kui oli teatavaks saanud Andres Anveldi ootamatu errumineku otsus, et ei põle vaimustusest võtta üle siseministri portfell, kuid vajaduse korral teeks ta seda. "Ma ei põle vaimustusest selle kolme kuu ees," ütles Raik, pidades silmas, et  kui praegune valitsus puhkenud kriisi üle elab, siis võimalikus ministriametis ei jõuaks ta märtsi alguses toimuvate uute riigikogu valimiste tõttu kauem olla. "Aga ma kindlasti ei jäta oma parteid hätta. See ei ole selline küsimus, et tahan või ei taha.  Kui on vaja, siis on vaja, tuleb ära teha. Elu unistus mul see ei ole."

Praeguse võimuliidu leppe kohaselt kuulub siseministri koht Sotsiaaldemokraatlikule Erakonnale. Raik on küll sotside nimekirjas kandideerinud ka 2013. aasta kohalikel valimistel Narvas, ent partei liikmena on ta uustulnuk, sest ta astus erakonda alles tänavu septembri lõpus. Varem on Raik kuulunud Isamaa ja Res Publica Liitu.

Katri Raik on sündinud 26. oktoobril 1967. aastal. Ta on lõpetanud Tartu 3. keskkooli ja lõpetanud Tartu Ülikooli ajaloolase ning ajaloo ja ühiskonnateaduste õpetajana. 2004. aastal kaitses ta doktoritööd teemal "Eesti- ja Liivimaa kroonikakirjutuse kõrgaeg 16. sajandi teisel poolel ja 17. sajandi alul".

1999. aastal asus ta juhtima Tartu Ülikooli Narva kolledžit. Tema direktoriks oleku ajal rajati Narva ka kolledži uus õppehoone. 2015. aastal sai temast Sisekaitseakadeemia rektor.

2017. aasta kohalikel valimistel kogus Raik Narvas kõigist kandidaatidest enim hääli, kuid tema juhitav valimisliit "Meie Narva" jäi opositsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles