Kiviõli mäel avati esimene nõlv

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiviõli mäel on avati reedel esimene 400 meetri pikkune nõlv. KIVIÕLI SEIKLUSKESKUS
Kiviõli mäel on avati reedel esimene 400 meetri pikkune nõlv. KIVIÕLI SEIKLUSKESKUS Foto: Põhjarannik

Kiviõli seikluskeskus lükkas eelmise külmalaine ajal toodetud lume laiali ning avas reedel sõitmiseks esimese laskumisnõlva.

Reedel avas Kiviõli seikluskeskus sõitmiseks esimese 400meetrise laskumisnõlva. Selleks kasutati paar nädalat tagasi, esimese suurema külmalaine ajal toodetud lund. "Toona toodetud lumi seisis kuhjades ning pidas soojale ja vihmale hästi vastu," ütles keskuse juht Janek Maar, kelle sõnul olid esimesed sõitjad eile juba platsis.

Olemasolevast lumest piisas, et ära katta üks tõstuki kõrval olevatest nõlvadest, peale selle on valmis ka algajate nõlv. Järgmisena tahetakse avada teine tõstuk ning selle kõrval asuv nõlv.

Kui külma peab, hakatakse lund tootma juba pargi tarbeks. Seni pannakse trikitajate tarbeks obstaaklid tavalisele laskumisnõlvale. Oma järge jäävad ootama veel pikemad laskumisnõlvad. Kui külma jagub, võiksid needki jaanuari keskpaigaks valmis saada. Murdmaasuusarajad peavad ootama looduslikku lund.

Koos avatud nõlvadega hakkab tööle ka suusakool. Kui mullu mäel treeninguid treenerite puuduse tõttu ei toimunud, siis sel aastal alustatakse uuesti. Trenni võivad tulla erisuguse tasemega sõitjad. Eriti oodatud on Lüganuse valla lapsed, kes tõenäoliselt saavad ka sel talvel mäel tänu valla toetusele tasuta sõita.

Peale treeningute on võimalik võtta kas individuaalseid või gruppidele mõeldud suusatunde. "Need tasub ette broneerida, sest treener ei pruugi olla soovitud ajal vaba," soovitas Maar.

Lisaks õuetegevustele avatakse sel aastal keskuses ka talvemängutuba, kuid see saab valmis alles järgmisel nädalal. Mängutuppa kolib sellekevadine taliolümpia näitus AHHAA keskusest. Siis saab peale suusatamise Kiviõlis ka hokit mängida, lumepalliga täpsust visata ja suusasimulaatoril sõita. Talvemängutuppa minemiseks tuleb lunastada eraldi pääse.

Koos suusahooajaga laienevad Kiviõlis ka majutusvõimalused. Ühes mäega aastaid tagasi tööd alustanud Tuhamäe hostel avab jaanuaris uue puhkemaja, mis on kolme toa ja saunaga kuuekohaline hoone kohe suure hostelimaja juures. Mäe teisel küljel alustab tööd Rosi puhkemaja, kuhu mahub ööbima kuni kümme inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles