Purul kerkib uus haiglahoone

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Bakler, Hanno Pevkur ja Valeri Korb asetasid uue hoone nurgakivi - 50 aastat pärast olemasoleva haiglahoone ehituse algust.
Tarmo Bakler, Hanno Pevkur ja Valeri Korb asetasid uue hoone nurgakivi - 50 aastat pärast olemasoleva haiglahoone ehituse algust. Foto: Peeter Lilleväli

Kohtla-Järve Puru linnaosas ei ole ammu nähtud nii suurt vundamendiauku, nagu on praegu Ida-Viru keskhaigla Puru korpuse kõrval. Eile laskus sinna sotsiaalminister Hanno Pevkur, et osa võtta tulevase haiglahoone nurgakivi panekust.

Pevkur ütles, et temale on sellel sündmusel eriline tähendus, kuna ta ise on Puru sünnitushaiglas sündinud. "Olen õnnelik, et täna algab siin haigla arengu uus etapp," märkis ta.

Esimene nurgakivi pandi 50 aasta eest

Puru kauaaegsete elanike ja veteranehitajate sõnul asetati praeguse haigla esimene nurgakivi selles linnaosas 50 aasta eest - 1961. aastal - ning haigla avati 1963. aastal.

Uus hoonetiib, mis suurendab Puru haigla pindala kaks korda ehk 10 000 ruutmeetri võrra, on kavas avada märtsis 2013. Ehituse üldmaksumus on 20 miljonit eurot, millest suurem osa tuleb Euroopa Liidu tõukefondidest.

Kohtla-Järve Järve linnaosast kolivad siia kõik erakorralise arstiabi, intensiivravi ja kirurgilise ravi spetsialistid, sealhulgas ka sünnitusosakond.

Ida-Viru keskhaigla juhatuse liikme Tarmo Bakleri sõnul on uue hoone tekkimine eriti oluline selle tõttu, et ühte kohta koondatakse kõik aktiivravispetsialistid ja diagnostikaseadmed ning jääb ära dubleerimine, mis leiab aset praegu, mil haigla osakonnad asuvad kahes linnaosas. Tulevikus saavad patsiendid kõik tänapäevase ravi liigid kätte ühest kohast.

Loodetakse ka uusi arste leida

Hanno Pevkuri arvates annab Puru haigla uus hoonetiib ka lootust, et siia tuleb tööle Tartu ülikooli lõpetajaid.

"Head töötingimused, kvaliteetse arstiabi osutamise võimalused on väga tähtsad," märkis minister. "Pealegi loodan ka meetmetele, mida me kavandame noorte arstide meelitamiseks Ida-Virumaale. Juba järgmisel aastal anname 15 000 euro suuruse stipendiumi neile, kes asuvad tööle mujal kui Tartus või Tallinnas."

Haigla nõukogu ja riigikogu liige Valeri Korb märkis ära Ida-Viru keskhaigla positiivseid kogemusi arstide kaasamisel Venemaalt ja endistest Nõukogude Liidu vabariikidest. Ta ütles, et neid köidavad siinsed töötingimused ning need, kes on tulnud, teevad siin suurepärast tööd ja neil on hea maine.

Uueneb ka Järve linnaosa haigla

Pärast uue aktiivravihoone valmimist Purul jäävad Järve linnaosas alles taastusravi-, hooldusravi- ja ambulatoorse ravi osakond ning polikliinik. Euroopa Liidu tõukefondidest renoveeritakse Kohtla-Järve haiglahoone ja seal tekib uusi kohti nii hooldus- kui taastusravi vajajatele. Projekti lõpptähtaeg on 2014. aasta märts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles