Mozarti sügis erutab maitsemeeli

Teet Korsten
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isadepäeva puhul toimub 9. novembril kohvikus Mozart teemaõhtu "Mehised toidud", mida juhib Riho Leppik.
Isadepäeva puhul toimub 9. novembril kohvikus Mozart teemaõhtu "Mehised toidud", mida juhib Riho Leppik. Foto: SCANPIX

Jõhvi kontserdimaja kohvikus Mozart on lähiajal plaanis mitmeid meelierutavaid üritusi.

Eri kööke tutvustavast sarjast toimub Mozartis 13. oktoobril üritus "Lõuna-Ameerika maitsed ja rütmid". Muusikalise poole eest kannab hoolt Brasiilia päritolu särav samba-, salsa- ja džässilauljatar Denise Fontoura oma trioga. Tantsuga ergutavad peolisi verinoored Ladina-Ameerika tantsu tähed Maria Soone ja Jan Hamburg ning õhtut juhib Leho Luukas.

"Õhtu eesmärk on särtsaka meeleolu ja vürtsika toidu kaudu tuua päikest ning soojust pimenevasse aastaaega. Kui Ladina-Ameerika rütmid meie külalisi käima tõmbavad, on neil kindlasti võimalus tantsida," ütles kohviku müügijuht Liis Kuurme.

Neljakäigulise õhtusöögi avab starterina teravamast hakklihasegust sakusment nacho tšipsil, millele järgneb külm gazpacho värsketest köögiviljadest. Supis on kohal ka Mozarti enda kuulus leib. Pearoaks on aga luksuslik šokolaadi ja tšilliga glasuuritud seafilee avokaadokastmes ühes tortiljapannkoogiga, mil on Cheddari juustu ja chorizo vorsti täidis.

Lõuna-Ameerika maitsele paneb aga punkti besee-mangosorbett passiooniviljakastmega. Roogi saadavad loomulikult Lõuna-Ameerika joogid. Menüü on koostanud ja road valmistab kohviku peakokk Aleksandr Nikoškov.

Isadepäeva puhul toimub 9. novembril kohvikus teemaõhtu "Mehised toidud". "Võtame ette road, mille valmistamisel saavad mehised mehed end koduselt ja mõnusalt tunda, kasutades kokkamisel oma lemmiktööriistu: saagi, peitlit, kirvest jm. Näiteks kookospähklit ei saa nagunii avada haamri, sae ja peenikese peaga näpitsateta. Peletame rutiini ja igavust humoorikas võtmes," lubas mehist üritust vedav Riho Leppik.

Neljapäeval, reedel ja laupäeval on kohvik käesolevast sügisest avatud kella 20ni.

Kontserdimaja kohvik on esitatud gastronoomiaauhinna Hõbelusikas kandidaadiks parima kohviku kategoorias. Mõnusa teenindusega paika on seega lähiajal oodata salapäraseid testkülalisi, kes kõik plussid ja miinused kohusetundlikult kirja panevad. Finaali pääsenud võistlevad edasi 15. novembrist kuni aasta lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles