Kas peaksid laenu võtma oma tööandjalt?

Sisuturundus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Põhjarannik
Foto: Põhjarannik

Kui teil oleks rahaline võlg, kas pöörduksite oma tööandja poole?

Kiiresti raha leidmine võib olla väga raske palju inimeste jaoks,kes tihtipeale elavad palgast palgani. Paljud pöörduvad selleks kiirlaenu andjate poole, sest kiirlaenud on mugavad. Kuid neil on ka kõrged intressimäärad ja need võimaldavad ümberkorraldusi, mis võivad teid surnud ringi tõmmata.

Viimastel aastatel on Silicon Valley'i ja kaugemate ettevõtete käivitajad suurendanud töötasu alternatiivide pakkumist töökohal. Mõned, kaasa arvatud Earnin ja PayActiv, on teinud kahe nädala pikkuse maksutsükli jooksul uue väljakutse, et anda inimestele juurdepääs oma palgale niipea, kui nad selle välja teenisid. Teised, näiteks HoneyBee, SalaryFinance ja TrueConnect, võimaldavad tööandjatel pakkuda töötajatele hüvitisi, pakkudes odavat erakorralist laenu.

Need startupid ütlevad, et pakkudes lahendusi kahele peamisele põhjusele, milleks on need, et inimesed võtavad palgapäeva laene selleks, et juhtida rahavoogusid või maksta ootamatuid kulusid - need kõrvaldavad nende vajaduse.

Siin on asjad, mida peate teadma pangakonto ettemaksude ja erakorraliste laenude kohta.

Kiirlaenud teie tööandja kaudu

HoneyBee, SalaryFinance ja TrueConnect pakuvad väikeseid isiklikke laene hädaolukordadele, tavaliselt töötute soodustuste portaali kaudu, mis on tavaliselt vahemikus 250 kuni 3000 eurot, mis on üpriski huvitav idee, mida võiksid ka äkki Eesti startupid pakkuda.

Kõik kolm ettevõtet ütlevad, et nad vaatavad tööhõive ja sissetulekuandmeid traditsiooniliste krediidiandmete asemel laenuvõtjate kindlustamiseks, mistõttu madal krediidiskoor ei välista teid automaatselt.

Sellised tööandja poolt pakutavad laenud ei ole mitte ainult madala sissetulekuga töötajatele. Kõigi palgafirmade töötajatel on mõnes või teises kohas rahavoogusid, ütleb TrueConnecti taga töötava ettevõtte Employee Loan Solutions üks asutajatest Doug Farry.

TrueConnect programm oli algselt mõeldud madalama sissetulekuga töötajatele, ütleb Farry, kuid isegi need, kes teenivad suurt palka, kasutavad seda. Comcast on üks firma tuntumaid kliente.

Nende laenude intressimäärad on oluliselt madalamad kui kiirlaenudel, mis võivad olla kuni 400%. TrueConnect on kõigile ühe suurusega 24,9%, HoneyBee tasub esialgse tasu 5% laenusummast ja SalariFinance tasub 11,8%. Maksete tingimused kehtivad mõnest kuust aastani. Igakuised laenumakse arvatakse maha töövõtja palgakulust.

Need laenud toimivad nagu mis tahes krediidi vormis - nii kaua, kui teete õigeaegseid makseid, paraneb teie krediit. Kui te töö kaotate, olete endiselt vastutav laenumaksete eest, kuigi ettevõtted ütlevad, et nad töötavad selles olukorras laenuvõtjatega.

Koos oma eesmärgiga aidata inimestel raha hallata, pakuvad nad ka finantshariduse ressursse.

Plussid ja miinused

Päevaraha ettemaksude või hädaabilaenude suurim eelis on raha kättesaadavus madala hinnaga, olenemata teie krediidireitingust. Nad on üks kiirlaenude alternatiive, sõltuvalt teie vajadusest.

Kuid need teenused ei ole lahenduseks, kui teil on kroonilised kulutuste probleemid, madal sissetulek või suur võlg. Teil võib olla parem luua eelarve, uurida võimalusi raha teenimiseks või võlgade tasumiseks strateegia kasutamist. Kuid selline asi on kindlasti midagi, mille peale võiksid ka Eesti ettevõtted mõelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles