Uue veesüsteemi ehitus nõudis juba teise elu

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traagilise õnnetuse sündmuspaik. Mis asjaoludel üks paigale asetatud betoonpaneelidest külili vajus ja inimese tappis, oli eile veel selgusetu.
Traagilise õnnetuse sündmuspaik. Mis asjaoludel üks paigale asetatud betoonpaneelidest külili vajus ja inimese tappis, oli eile veel selgusetu. Foto: Peeter Lilleväli

Eile kella kahe paiku päeval hukkus Illuka vallas Vasaveres puurkaevu pumpla ehitusel 46aastane Anatoli, kellele langes peale betoonpaneel.

Politsei teatel olid ehitajad ametis liivasesse pinnasesse kaevatud augus pumpla paneelide kokkumonteerimisega, kui seni teadmata asjaoludel üks paneelidest külili vajus ja selle alla jäänud mehe surmas.

Tööinspektsioon on alustanud toimunu asjaolude selgitamiseks menetlust, ent eileõhtuse seisuga ei olnud veel teada, millise paragrahvi alusel seda tehakse.

Objekti peatöövõtja on Merko. Hukkunud monteerija Anatoli töötas alltöövõtu teinud osaühingus Elkarin, mis kuulub Kiviõli linnavolikogu esimehele Eldur Lainjärvele.

Kurtna-Vasavere veehaarde pumplate rajamine on üks osa Järve Biopuhastuse juhitavast ulatuslikust, enam kui 45 miljonit eurot maksvast Kohtla-Järve piirkonna ühisveevarustuse renoveerimisprojektist, mis peaks tooma piirkonna inimestele puhtama vee. Eilne traagiline õnnetus oli selle projekti elluviimise käigus juba teine.

Mullu augustis jäi 17aastane noormees Ahtmes joogiveetorustiku rajamisel tööd tehes mullavaringu alla ja suri sündmuspaigal. Seal oli peatöövõtjaks Skanska EMV, kes oli alltöövõtjaks selles töölõigus, kus saatuslik õnnetus juhtus, valinud Tartu firma Silame Ehitus.

Tööinspektsiooni inspektor-uurija Tiit Tabor märkis tookord, et õnnetuse põhjustas ohutusnõuete jäme rikkumine, sest kraavi ääred olid kindlustamata ja muld kuhjatud selle äärde. "Koolipoisid olid palgatud hiljuti seda tööd tegema, ent ohutusnõudeid neile ei tutvustatud," märkis ta.

Seoses noormehe hukkumisega alustati ka kriminaalasja, ent prokuratuuri teatel ei olnud eilse seisuga asi veel kohtusse jõudnud.

Sel aastal on Eestis surmaga lõppenud kuus tööõnnetust. (PR)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles