Rannapungerja kontserdimajakas plingib avatuks ka "7 linna muusika" festivali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hendrik Sal-Saller.
Hendrik Sal-Saller. Foto: Peeter Lilleväli

Publik, kes tänavu juulis üle Eesti Rannapungerjale "Tuletorni kontserte" nautima sõidab, osaleb ühtlasi Ida-Virumaa suurima suvemuusikaürituse avapeol.

Rannapungerja jõekäärus alles kolmandat korda lava püstitav nooruke Kauni Muusika MTÜ Guido Kanguriga eesotsas on löönud käed kodumaiste kontserdiasutuste hiiuga - Eesti Kontserdiga.

Kasulik mõlemale

Jõhvi kontserdimaja, kes jäi pärast Kalvi mõisa sulgemist ilma pika traditsiooniga "7 linna muusika" festivali kohamagnetist, kompenseerib selle kaotuse Rannapungerjaga, mille on Kangur oma tuntuse, pealehakkamise ja fanatismiga suutnud vaid kahe aastaga tuua Eesti suvesündmuste kaardile.

Olgu Kanguri näitlejatuntus, pealehakkamine ja fanatism kui suured tahes - see kindlus, mis saadakse suurte plaanide tegemiseks käepigistusest riikliku kontserdiasutusega, kulub igale mittetulundusühingule ära. Nii et koostöö tõotab tulla kasulik mõlemale poolele.

Eesti Kontserdi veebiküljel pole paraku tänavuse "7 linna muusika" festivali kontsertidest veel silpigi, kuid pääsmete müük Piletilevis selle festivali avatuks plinkivale "Tuletorni kontserdile" on alanud ning esinejad teada.

Maratonkontserdid

Rannapungerja muusikamajakas alustab seekord plinkimist rokivõtmes, esinejateks tänavu "Hommikupuu" plaadi üllitanud Siiri Sisask ja mullu ilmavalgust näinud plaadiga "Ulg" aasta metal-albumi tiitli pälvinud Metsatöll.

Selles lavakoosluses pole tegelikult midagi üllatavat, sest "Hommikupuul" ja Metsatöllil on üks ühisosa - bändi trummar ja mänedžer Marko Atso, kes on ühtlasi Sisaski plaadi produtsent ning üks sellel musitseerivatest pillimeestest. Põhjust, miks "Hommikupuudki" seostatakse ootamatult rokiga, tasub ilmselgelt otsida just koostööst Eesti ühe omapärasema laulja ja muinasrokkarite kibekäelise trummari vahel.

"Tuletorni kontserdil" musitseerivad Sisask ja Metsatöll eraldi, aga ka koos. "Hommikupuu" sugemetega rokimaraton kestab kolm tundi, nagu ka järgmisel päeval aset leidev bigbändi kontsert nelja solistiga.

Selleks bigbändiks on Estonian Dream Big Band Siim Aimla juhtimisel ning solistideks on Hendrik Sal-Saller, Hedvig Hanson ja Tanja Mihhailova ning Uku Suviste.

Unistus täitub

Kangur tunnistab bigbändide austajana, et selle kontserdi korraldamisega täitub üks tema ammustest unistustest. "20 muusikut laval - see on nii ülev, ilus ja võimas," märgib ta. "Ma olen väga õnnelik, et Estonian Dream Big Bandi kontsert Rannapungerjal teoks saab."

Enne maratonkontserti on lava aga kaheksa kitarristi päralt, kellest kolm - Soo, Jürjendal ja Leemets - kuuluvad Weekend Guitar Trio koosseisu ning neli - Malmsten, Pass, Prangel ja Avandi - Eesti Draamateatri näitlejate ridadesse. Kirevas seltskonnas lööb kaasa Eesti üks paremaid kitarriste Indrek Kruusimaa.

Mullu tõi Kanguri poolt plinkima pandud muusikamajakas Rannapungerjale rahvast kokku ka juba Tallinnast, Tartust ja Rakverest. "Ma väga tahan neid "Tuletorni kontserte" Ida-Virumaal teha, see on minu jaoks missioon," ütles Jõhvis sündinud näitleja, kelle vanemad elavad juba pikemat aega Rannapungerjal - looduskaunis kohas, mil polnud kolme aasta eest kontserttegevusega veel mingit pistmist. "Alustada tuli tühjalt kohalt," tõdeb Kangur.

Kui varasemad "Tuletorni kontserdid" on toimunud pärast jaanipäeva, siis tänavu leiavad need aset südasuvel - 6. ja 7. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles