Jõhvi teeb suvel korda Jaama ja Marja tänava

Gerli Romanovitš
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
130meetrine Marja tänava lõik, mille kate on amortiseerunud, on Jõhvi sellesuviste tänavaremontide üks prioriteete ning saab suve lõpuks uue katte.
130meetrine Marja tänava lõik, mille kate on amortiseerunud, on Jõhvi sellesuviste tänavaremontide üks prioriteete ning saab suve lõpuks uue katte. Foto: Peeter Lilleväli

Jõhvi on endale sel aastal teede olukorra parandamises võtnud kaks sihti: teha ära haljastustööd Jaama tänava ümbruses ning panna uus asfaltkate Marja tänavale. 

Jõhvi tahab lähiajal välja kuulutada kaks hanget tänavate parandamiseks. Üks nendest hõlmab Jaama tänava haljastustöid, mis teeremondi ajal rahapuudusest tegemata jäid. Selle tänava äärsed meenutavad praegu kuumaastikku, rikkudes tänava ilmet.

Korrastavad välimuse

Jõhvi abivallavanema Eduard Rae sõnul on poolelijäänud haljastuse lõpetamine Jaama tänaval üsna kulukas ettevõtmine, kuna nii planeerimis- kui haljastustööd on kallid.

Milline summa võiks tööde lõpetamiseks Jaama tänaval kuluda, ta öelda ei soovinud, kuna hange kuulutatakse välja lähiajal. "Selge on see, et selle suve jooksul tahame anda Jaama tänavale sellise ilme, nagu üks värskelt remonditud tänav välja peaks nägema," ütles ta ning kinnitas, et kuumaastik kahel pool vast rekonstrueeritud teed peaks kaduma.

Teine teedega seotud investeering, mille Jõhvi sellel aastal kindlasti teeb, on Marja tänava remont. Olemasolev asfaltkate on seal täiesti amortiseerunud ning vajab väljavahetamist.

Kokku on Marja tänaval uuendamist vajava lõigu pikkus 130 meetrit. Rae sõnul kaetakse 4,5 meetri laiune tee uue asfaldiga ning tehakse kohe ära ka haljastustööd.

Rae kinnitusel on Marja tänav Jõhvis seisukorralt üks hullemaid, mistõttu on see ka selle suve prioriteet, mis kindlasti eelarvesse mahub.

Teevad remondikava

Juhul kui mõlema ehituse hinnad, mis täpsustuvad pärast hanget, jäävad planeeritud piiridesse, tahab Jõhvi sel aastal tellida hinnangu oma teedele ja tänavatele, mis peaks olema aluseks edasiste tööde tegemisel.

"Juhul kui meil sel aastal rahaliselt õnnestub, siis tahame teha uuringu, mis annaks meile pildi, milline on meie teekate ja teede kandevõime, milline on aluspind. Selle järgi koostatakse pingerida, mille alusel tulevikus töid teostatakse," ütles Rae. Tema sõnul on Jõhvil osa tee-ehitustöid küll arengukavasse sisse kirjutatud, kuid puudub dokument, mis oleks aluseks teede remondikava koostamisel.

Kui uuringu tellimine selle aasta eelarvesse ei mahu, tehakse see töö ära järgmisel aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles